• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Moonshine Dranken

25 aug. 2015 16:59:00

Moonshine is een Engelse benaming voor de zelfgemaakte sterkedrank die illegaal gestookt wordt, de naam is waarschijnlijk in het leven geroepen door dat er vaak 's nachts illegaal bij maanlicht gestookt werd om zo te voorkomen dat zij werden ontdekt door de politie. Een tweede theorie is dat de dozen waarin de drank verhandeld werdt zo werden aangeduid; " That is mere moonshine " vrij vertaald " het is maar maanlicht, of wel er zit niets bijzonders in deze dozen.

De zelfgemaakte drank word gemaakt door zetmeel- of suikerhoudende producten te laten fermenteren. Vaak wordt het product met 15% alcohol gedistilleerd tot soms wel 90% waarna zij het verdunnen met water of sap tot een alcohol percentage van rond de 40%. Het illegale destilleren van drank wordt in Amerika geassocieerd met de streek rond de Appalachian en de daar wonende Hilbillies 

Appalachian Is een regio in het oosten van de Verenigde staten die van het zuiden van New-York tot in het Noorden van Alabama, mississippie en Georgia.

Natuurlijk wordt er niet alleen in de Verenigde Staten illegaal drank gestookt, dit gebeurd overal ter wereld, vaak door de drankprijs maar ook omdat men het eigen brouwsel gewoon lekker vindt of wil experimenteren met het maken van nieuwe dranken. Vaak verbied de overheid alcohol, zoals bijvoorbeeld tijdens de drooglegging in de Verenigde staten of in islamitische staten. Als je dan toch wilt drinken is het zelf stoken wel een uitkomst.

Het consumeren van zelf gestookte drank kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, zeker als de maker niet goed weet wat hij of zij aan het doen is kan dit verstrekkende gevolgen hebben, gelukkig zijn alle aangeboden moonshine producten gewoon veilig voor de consument. Veel van oudsher echte moonshiners zijn het rechte pad op gegaan om hun dranken breder te kunnen aanbieden aan een groter publiek, door de jaren lange ervaring in het maken van goede gedistilleerde dranken en de scherpe controle hierop ben je zeker van een goed en veilig product!

Bij Drankgigant.nl hebben wij een aantal moonshiners voor u weten te vinden die de illigaltiteit hebben verruilt voor de legale handel, hierdoor ben u zeker van een goed en eerlijk product. Kijkt u hier voor onze Moonshine Producten!

Moonshine als whisky is een niet-leeftijd whisky, traditioneel duidelijk met een hint van maïs. Het is perfect voor het nippen of het gebruiken als een onderdeel in cocktails.

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden