• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Massandra Connection

22 jan. 2016 13:00:54

GlenglassaughGlenglassaugh heeft een exlusief kleine hoeveelheid aan vaten gekocht van de Massandra wijnmakerij in de Krim. Dat zijn vaten die werden gebruikt voor het rijpen van de beste wijnen uit Massandra. De whisky's Glenglassaugh 35 Years Madeira Wood Finish en Glenglassaugh 41 Years Sherry Wood Finish hebben hiervan kunnen genieten.

Massandra is de oudste wijnmakerij in de Krim en is gebouwd tussen 1894 en 1897, in de buurt van Yalta op de Krim. Door zijn ligging geniet de wijnmakerij van het subtropische klimaat en is het beschermt door de bergketens. Perfecte condities om een hoge kwaliteit van dessert wijnen te kunnen garanderen.

Door het rijpen van een extra periode of afwerking in de verschillende vaten van Massandra is de style en de smaak geëvolueerd van deze whisky's. Deze whisky's zijn uitgebracht in een gelimiteerde oplage in een exclusieve serie, genaamd, Massandra Connection. Heerlijke fruitige whisky's met unieke smaken in de style van Glenglassaugh.

Glanglassaugh 

Glenglassaugh distilleerderij ligt aan de oost kant van het prachtige Sandend Bay, te Schotland en was opgericht door Col. James Moir in 1875. Hij kreeg al snel een reputatie voor het maken van whisky met een hoge kwaliteit en hierdoor floreerde het bedrijf. Hij r unde de distilleerderij met zijn twee neven tot aan 1892, toen werd Glenglassaugh gekocht door Highland Distillers. Nadat de distilleerderij in 1960 compleet herbouwd was bleef het bedrijf whisky produceren tot aan de stillegging in 1986. Voor 20 jaar lang was het stil rond om de distilleerderij maar uiteindelijk werd deze gekocht door een groep investeerders en zo begon de productie weer in 2008. In 2013 werd het bedrijf overgenomen door de BenRiach Distillery Company met de intentie om het iconische bedrijf terug te brengen naar zijn glorie door het een investering te geven, toewijding en zorg wat verdient.

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Rijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden