• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

The Macallan Reflexion

30 okt. 2015 12:27:00

Macallan heeft een nieuwe top whisky op de markt gebracht, The Macallan Reflexion! Dit is een exceptionele single whisky met zijn natuurlijke kleur en schoonheid. Dat komt door de rijping in hogshead vaten.Een prachtige fles in een luxe doos!

The Macallan Reflexion heeft een diepe rode tint van bloed sinaasappel die rechtstreeks uit het vat in de prachtige karaf is geschonken. Waneer deze prachtige fles geopend wordt komen de heerlijke aroma's vrij van sinaasappel, citrus, die samen opgaan in verse groene appels met tinten van chocolade, fudge, zoetheid, anijszaad en witte chocolade truffels. Heerlijk! Hij heeft een heerlijke citrus smaak die aangevuld is door nieuwe eiken en nog veel meer!  Met een overheerlijke gemiddelde, zoete en zachte finish is dit een heerlijke staaltje van Macallan.

 

The Macallen bemachtigde in 1824 een officiële vergunning om whysky te produceren. De distilleerderij werd overgenomen door Roderick Kemp. Zijn nakomelingen zijn nog steeds betrokken bij The Macallan. Deze distilleerderij onderscheid zich van anderen door het gebruik van kleine, hoekige kopere pot stills en door het gebruik
van eikenhouten sherryvaten. De vaten zijn speciaal, omdat daar sherry in heeft gezeten, met name drogo Oloroso. Deze vaten verlenen de rijpende whisky met de heerlijkste aroma's en smaken.

In het voorjaar van 1997 vonden twee belangrijke gebeurtenissen plaats: Ten eerste werd in een gezonken schip een fles Macallan uit 1874 ontdekt en op een veiling verkacht aan de distileerderij zelf.
Een replica van die 1874 werd in de handel gebracht. Ten tweede werd de distilleerderij overgenomen door Highland-Suntory.

Het water wat gebruikt wordt voor Macallan komt afkomstig uit de riviver Spey en die ligt op een hele korte afstand van de distilleerderij. Het water komt echter niet rechtstreeks uit de rivier, maar wordt ontrokken uit de geboorde gaten die onder de distilleerderij aanwezig zijn. De gerst en gist die gebruikt worden moeten voldoen aan hoge eisen. Alleen de ''Golden Promise'' wordt gebruikt. Voor Macallan worden geen twee - zoals gebruikelijk - maar vier verschillende giststammen gebruikt. De woorden van de distillery manager: "hoe complexer de gist, hoe complexer de whisky".


 

 


Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden