• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Koffielikeur

22 jul. 2012 14:16:09

Koffielikeuren

Koffielikeuren behoren tot één van de meest populaire drankjes van Nederland, niet zo heel vreemd want wij zijn dan ook een echt koffieland. Een gemiddeld persoon drinkt zo een 3 koppen koffie per dag en de laatste jaren is er een duidelijke trend waar te nemen in een after-dinner koffie, met een favoriet likeurtje uiteraard!

In deze post licht ik enkele bijzondere koffielikeuren uit en enkele recepten voor lekkere cocktails en shotjes om met deze dranken te maken.


Drankgigant.nl kent een breed aanbod van koffielikeuren, er zijn verschillende soorten maar de meeste hiervan zijn gebaseerd op koffiebonen zoals de Chouffe Coffee en Tia Maria. De meest bekende koffielikeur is waarschijnlijk Bailey's Coffee, een lekker romige drank met zachte smaak en delicate aroma's die ieder kopje koffie tot een traktatie maakt!

Enkele meer bijzondere koffielikeuren zijn bijvoorbeeld;

* Dooley's Espresso, prijswinnende likeur die lekker zacht wegdrinkt en vol zit met lekkere tonen

* Patron XO Café, bekend van premium tequila, een unieke blend voor de ware fijnproever

* Sheridan's, de combinatie van koffie & whisky met witte chocolade, vloeibaar snoep!

Koffielikeuren kunt u op vele manieren nuttigen, uiteraard kunt u het bij of in de koffie drinken maar u kunt uw favoriete ook gebruiken voor bij desserts of ijs en u kunt er uiteraard ook cocktails mee maken! Enkele favorieten mixjes van ons hebben we onderaan de pagina opgesomd. Neem een kijkje en laat u inspireren, genieten hoeft immers niet duur te zijn!


Shotje B-52

Een cocktail met verschillende lagen en genaamd is naar de B-52 bommenwerper, het is een cocktail die namelijk ‘als een bom inslaat’. Het opvallende van deze cocktail met koffielikeur zijn de 3 lagen die duidelijk gesplitst blijven van mekaar, dit komt doordat de gebruikte likeuren een verschillende dichtheid hebben en daardoor bovenop mekaar kunnen drijven. De volgorde is hierbij dus essentieel maar dat is dan ook het enige, zeer makkelijk te maken;

1. Neem een shot glaasje, deze kunt u hier bestellen

2. Schenk 1/3 van het glas vol met uw favoriete koffielikeur

3. De 2e laag is een creamlikeur, Baileys bijvoorbeeld. Giet deze bovenop de koffielikeur met behulp van de bolle kant van een koude lepel, dit zodat de laag van koffielikeur niet in beweging komt.

4. De 3e, en laatste, laag bestaat uit de citruslikeur Grand Marnier die u op dezelfde voorzichtige wijze in het glas moet gieten.

En dat is hoe u een B-52 maakt! Een kleine cocktail die vrij gemakkelijk te maken is maar een hele nieuwe dimensie geeft aan uw likeuren, een kettingreactie van smaakexplosie ontketent zich bij het drinken van de B-52!

TIP! Als u uw gasten iets speciaals wilt voorschotelen kunt u ook een burning B-52 maken, dan vervangt u de Grand Marnier door een sterke rum. Welke rum is smaakafhankelijk maar het belangrijkste is dat deze een alcoholpercentage van minimaal 60% heeft, anders is het niet brandbaar. Spectaculair voor het oog en uw gasten zullen gegarandeerd versteld staan, het maken ervan is echter een koud kunstje!


White en Black Russian Cocktails

Een zoete cocktail die bestaat uit koffielikeur, wodka en room en bij voorkeur wordt geserveerd in een whisky glas. Dit is een zeer makkelijk te maken cocktail, de verhoudingen kunt u uiteraard naar uw eigen smaak aanpassen, zo maken wij een White Russian bij Drankgigant.nl;

1. Vul het glas met enkele ijsblokjes

2. Schenk uw favoriete koffielikeur (30%) en wodka (40%) in het glas

3. Maak ‘m af door een schep verse room (20%) er bovenop te leggen

4. Voeg een roerstaafje toe en voilà, een White Russian!

De Black Russian is net zo simpel te maken als zijn broertje; vervang hierbij enkel de wodka met uw favoriete whisky!

Labels:

Geplaatst in Informatie door

Robert Riteco

Post Comments

Reacties zijn gesloten voor dit blogbericht