• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Kilchoman Vintage 2008

23 nov. 2015 10:29:16

Na de 2006 Vintage uit 2011 en de 2007 Vintage uit 2013 heeft Kilchoman nu dus de 2008 VIntage op de markt gebracht. Kilchoman Vintage 2008 is een Limited Edition Vintage van 2008 en is een vatting van verse klassieke Amerikaanse bourbon vaten die gevuld zijn in juli 2008 en gebotteld zijn in augustus in 2015. Dit is de alle eerste whisky van Kilchoman die 7 jaar gerijpt heeft op de beste kwaliteit vaten en is is hierom de oudste Kilchoman botteling ooit die op de markt is gebracht. Kilchoman laat weer zien wat voor een prachtig product zij hebben. De extra rijping heeft meerdere lagen toegevoegd van zacht fruit en zoetheid die niet gezien zijn in eerdere releases.

Deze heerlijke whisky heeft aroma's van citrus, limoen, boterbabbelaar met fijne lichte rokerige tonen. In de mond heeft hij een zachte zoetheid met turf notities die gevolgd worden met notities van vers fruit. De afdronk is lekker lang met een duidelijke hint van zoet fruit en lichte turf rook. Wees er snel bij! In beperkte oplage beschikbaar!

De 2008 Vintage zal een winnaar zijn onder fans!

Kilchoman is de eerste distilleerderij die zich gevestigd heeft op Islay in meer dan 124 jaar. De distileerderij werd gebouwd in 2005. Kilchoman is één van de kleinste distilleerderijen van Schotland met een jaarlijkse productie van ongeveer 120.000 liter alcohol. Kilchoman is één van de slechts 6 distilleerderijen die de traditionele vloer mouterijen uitvoeren, maar het belangrijkste verschil is dat de gerst bij Kilchoman zelf wordt geteeld op de boerderij, terwijl andere distilleerderijen gerst kopen uit het hele land.

Antony Wills is de oprichter en managing director van de Kilchoman Distillery Co Ltd. Hij had eerst zijn eigen onafhankelijke single cask bottelings bedrijf voor 8 jaar tot hij met het idee kwam om een boerderij distilleerderij te bouwen. De belangstelling voor malt whisky is flink gegroeid sinds het begin van 1990.

Islay was gekozen vanwege de locatie voor de distilleerderij, vanwege de reputatie wereldwijd van het produceren van topkwaliteit malts en ook omdat Anthony het eiland goed kende omdat hij trouwde in een familie die een landgoed op het eiland hadden ehad voor 60 jaar.Rockside Farm werd gekozen vanwege de ideale gebouwen en omdat de boerderij de beste brouwgerst heeft van het eiland.

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden