• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Highland Park Odin

28 okt. 2015 10:19:40

Highland Park Odin 16 Years is het allernieuwste en laatste product van Highland Park die de Valhalla collectie compleet maakt. De fles staat in een prachtige beugel die eer doet aan de naam Valhalla. Prachtig om mee te pronken en een lust voor het oog!

Highland Park Odin 16 Years is een zeer levendige whisky met een onderscheidend karakter. Bij opening van de fles komen er heerlijke intense aroma's vrij van kruiden samen met tinten van kaneel en nootmuskaat met daarachter tinten van geroosterde walnoten. Hij heeft heerlijke smaken met lagen van turf gecombineerd met rijke verkoolde walnoten en stevige eiken met uiteindelijk een subtiele zoete finish met pruimen, zacht fruit en nog veel meer!

De distilleerderij Highland Park bevind zich op de prachtige Orkney eilanden, dat ten noorden van het vaste land van Schotland ligt. Deze distilleerderij is opgericht in 1789 en de naam hiervan komt van het hoger gelegen gebied achter de distilleerderij, dit gebied heette vroeger High Park.

In 1984 was Highland Park de enige whisky die 100% scoorde bij het proefteam van de landelijke krant uit Schotland, The Scotsman. De whisky kenner Michael Jackson noemde deze whisky ook wel: The best all-rounder in the world of malt whisky.

Highland Park is één van de weinige distilleerderijen die eigen gerst gebruiken en turf dat in de regio wordt gestoken (Hobbister Moor). Ook is het vrij ongewoon dat er hard water gebruikt wordt in het proces en dat er nog eigen moutvloeren aan te pas komen. Het mout wordt gedroogd met turf van een heidegebied, wat zorgt voor de heideachtige rokerigheid, kenmerkend voor de Highland Park.

Ongeveer 20% van de productie van deze distilleerderij word als Single Malt gebotteld. Deze malts worden in een zeer luxe, maar vooral een herkenbare fles gebotteld. In de bodem van deze fles is de landkaart van Orkney gebrand. Geen enkele Higland Park heeft een toevoeging van karamel gekregen, hierdoor wordt de kleur van malt whisky’s nu consequent verkregen, door het gebruik van oudere sherryvaten.
Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden