• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Grappa en Italië bij Drankgigant.nl

9 jan. 2014 19:43:48

Grappa is een traditionele Italiaanse alcoholische drank gebaseerd op druiven. 'Grappa' komt van het Latijnse 'rapus' of van het Italiaanse 'grappolo', beiden betekenen het 'druif'. Grappa is voornamelijk gemaakt van  de restanten van de druiven omdat het oorspronkelijk een manier was om de overtollige trosdruiven niet te hoeven weggooien aan het einde van het seizoen.  
De smaak van een grappa hangt af van het type druif, de kwaliteit van de druif en de vaten waar de drank in gerijpt heeft. De wijze van het productieproces heeft ook invloed op het smakenpalet. Om de drank zachter en zoeter te maken worden er soms fruitsiropen of kruiden aan de grappa toegevoegd. 

Om de drank zachter en zoeter te maken worden soms fruitsiropen of kruiden aan grappa toegevoegd. Jonge grappa wordt koud geserveerd, maar wordt soms toegevoegd aan koffie, voor een caffè corretto (een gecorrigeerde koffie). Betere, oudere grappatypen worden op kamertemperatuur gedronken zodat de smaak van de grappa intenser is.

Heb ik u nieuwgierig gemaakt en bent u benieuwd naar ons aanbod van grappa’s? Kijk dan op onze grappa pagina!

Namens de marketing afdeling van Drankgigant.nl hopen dat we de keuze en aanbod goed en duidelijk in beeld hebben gebracht. 

Succes met uw keuze en mogelijke bestelling.

Team Drankgigant.nl

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Eleas

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden