• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

G&M Ardmore

10 feb. 2016 09:14:51

De Gordon & MacPhail Reserve series is een bijzondere collectie van cask strength whisky. Alle casks die gebruikt worden voor deze serie zijn geselecteerd door Han en Maurice van Wees. Deze serie is ook exclusief en alleen maar verkrijgbaar in Nederland.
 
De meeste whisky's in deze serie hebben na het destilleren nooit een druppel water gezien. In de meeste gevallen wordt de spirit verdund tot 63,3% door de toevoeging van water, maar Gordon & MacPhail doet dat niet. Zij kopen onverdunde spirit en doen dat ter plekke in zelf geselecteerde vaten. Na jaren van rijping in hun eigen magazijn van Gordon & MacPhail Elgin (Speyside) worden de whisky's gebotteld zonder toevoeging van water. Het alcoholpercentage is na al die jaren nog steeds erg hoog en u krijgt een volle smaak te proeven van de whisky zoals die bedoeld is.
 
Drankgigant heeft twee nieuwe Gordon & Macphail whisky's toegevoegd van Ardmore distillery aan haar whisky collectie. Dit zijn Gordon & Macphail 1997 en Gordon & Macphail 1998. Twee prachtige whisky met frisse en fruitige aroma's. Bekijk de gehele collectie van G&M hier.
 

Gordon & MacPhail

In 1895 opende James Gordon en John Alexander MacPhail een levensmiddelenwinkel met “ persoonlijk geselecteerde “ artikelen. Superieure artikelen tegen een goede prijs die tot uiterst tevredenheid van de klant waren.

Een van de eerste medewerkers was een snelle leerling, een jonge van vijftien genaamd John Urquhart, die al snel hielp om vaten malt whisky te kopen bij lokale distilleerderijen op te kopen. Na het pension van J.A. MacPhail in 1915 werd Urquhart partner in het bedrijf, na het plotseling overlijden van James Gordon werd hij Senior Partner.

John Urquhart ontwikkelde het whisky bemiddeling bedrijf door, wat opgestart was door James Gordon en begon zich te specialiseren in Malt Whisky’s die zij gingen bottelen onder licentie voor beroemde distilleerderijen zoals Macallan, Glenlivet, Glen Grant, Linkwood en Mortlach. Als onderdeel van het bedrG&Mijf begon hij ook met het vullen van eigen fusten en lieten zij de whisky langer rijpen dan normaal.

In de jaren 1960 lanceerde George Urquhart een reeks singel malts uit de verschillende distilleerderijen welke gerijpt waren op eigen eikenhouten vaten, onder de nu bekende merknaam “ Connoisseur’s Choice

George bracht zijn eigen kinderen ook in het bedrijf, de oudste in 1967 na te zijn opgeleid in wijn en gedistilleerd. Deze opleidingen volgde hij in Engeland en Frankrijk. In 1972 en 1981 kwamen zijn andere kinderen in het bedrijf.

Deze familie partnerschap werd in de jaren 1970 een vennootschap in eigendom van de familie. In 2001 overleed George Urauhart, Ondertussen is nu de vierde generatie lid van de onderneming en zij blijven de familie traditie voortzetten gedreven door passie in de 21e eeuw!Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden