De Kuyper

De Kuyper Likeuren is een oer Hollands merk, een merk dat al sinds 1695 bestaat en ook sinds die tijd de kwaliteit van hun dranken voortdurend verbeterd. De Kuyper kennen de meeste mensen van hun diversiteit aan likeuren maar zij maken nog veel meer dan dat, in het assortiment vinden wij ook Jenevers en Whisky’s met de meest uiteen lopende smaken.

De Kuyper Likeuren is een oer Hollands merk, een merk dat al sinds 1695 bestaat en ook sinds die tijd de kwaliteit van hun dranken voortdurend verbeterd. De Kuyper kennen de meeste mensen van hun diversiteit aan likeuren maar zij maken nog veel meer dan dat, in het assortiment vinden wij ook Jenevers en Whisky’s met de meest uiteen lopende smaken.

Bij de Drankgigant vinden wij ongeveer honderd producten van dit befaamde merk van likeuren tot whisky’s en bar artikelen als bardoeken en glazen. Al vanaf het begin van de opbouw van de naam De Kuyper in 1695 is het bedrijf continu in beweging, door de jaren heen hebben zij diverse bedrijven overgenomen of een strakke samenwerking aan gegaan met de productie van dranken en likeuren om aan de vraag te kunnen voldoen.

Ook hebben zij de naam veranderd van  ‘Joh’s de Kuyper & Zoon BV’ naar ‘Koninklijke De Kuyper’ dit kon omdat zij dit predicaat ontvingen toen zij 300 jaar bestonden wat toch een redelijke mijlpaal is en zeker in de rumoerige tijden die zij hebben gekend.

Hieronder hebben wij een stuk geschiedenis uiteen gezet van de firma, het is een samenvatting van  ongeveer 320 jaar, je zult begrijpen dat de Kuyper in die 320 jaar nog veel meer heeft mee gemaakt, om maar te noemen de twee wereld oorlogen.

De Kuyper is in 1695 opgericht in Horst door Petrus de Kuyper en Anna Custers. Petrus stamt af van het deels adellijk geslacht ‘De Kuijper’.

In 1729 verhuisde het bedrijf naar Rotterdam en kochten ze een branderij in Schiedam, waar toen al meerdere distilleerderijen zaten.

De Kuyper was vooral gericht op de export van hun producten. In Londen zat een hele belangrijke afnemer van hun producten, namelijk Matthew Clark & Sons. Dit bedrijf nam niet alleen hun producten af voor de Engelse markt, maar ook voor de koloniën die Engeland in die tijd had. Ook Canada nam vaak grote hoeveelheden af bij De Kuyper. Dit gebeurde allemaal rond 1827.

In 1910 bouwde De Kuyper, op het eerder aangekochte terrein in Schiedam, een nieuwe distilleerderij. Door de vernieuwing konden ze ook beginnen met het maken van nieuwe soort dranken. In 1920 werd er begonnen met het stoken van likeuren. Tien jaar later werden er al 20 soorten likeuren gemaakt.

Op het gebied van jenever werd ook hard gewerkt om met nieuwe producties te komen. Door deel te nemen aan beurzen en inzet van advertenties en vertegenwoordigers, probeerde De Kuyper de binnenlandse markt binnen te dringen.

Op 3 november 1932 werd er een overeenkomst getekend door De Kuyper en Meager Bros & Co over de productie en verkoop van jenever voor de Canadese markt. Beide firma’s hebben een eigen branderij in Canada gebouwd, maar Henry De Kuyper kreeg leiding over beide branderijen.

In 1986 wordt er nog een overeenkomst gesloten, en dit keer met Jim Beam. Deze overeenkomst hield in, dat Jim Beam de producten van De Kuyper in de Verenigde Staten zal opstarten.

In 1995 bestond De Kuyper 300 jaar, en daarvoor kregen zij het predicaat ‘Koninklijk’. De naam veranderde toen van ‘Joh’s de Kuyper & Zoon BV’ naar ‘Koninklijke De Kuyper’.

Tot 2009 is De Kuyper altijd een familiebedrijf geweest, totdat er een externe directeur in het bedrijf kwam. Ben Semeijns de Vries, nam in 2009 Bob de Kuyper zijn plek over. De Kuyper nam nog in hetzelfde jaar het de Belgische vruchtenlikeur ‘Mandarine Napoléon’ over.

In mei 2011 neemt De Kuyper de aandelen over van Rutte & Zn. De twee bedrijven werken al enige tijd samen bij de verkoop en administratie.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.