• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Classic of Islay "By Jack Wiebers"

4 dec. 2015 09:00:00

Classic of Islay ''By Jack Wiebers'' is een bijzondere en elegante Islay whisky van Jack Wiebers. De Classic of Islay werd voorzichtig gedistilleerd met een vleugje rook. De opslag gebeurde in geselecteerde eikenvaten dichtbij de kust. Deze Islay whisky heeft een alcohol percentage van 57.4%. Door de bijzondere uitgave van Jack is deze relatief eenvoudige Islay een zeer elegante en volle whisky geworden met een prachtige koperkleur en een volle rokerige smaak van de ''Islay''.

Op de neus zijn er heerlijke aroma's te ontdekken van oloroso sherry, gestoofd fruit, iets grassig en wat turf. Dit wordt echter wel aangevuld met aroma's van honing en gerookt vlees. De tong zal verwent worden met als eerst een zoete smaak van vanille, wat aangevuld wordt door wat tabak, veen en rokerigheid met wat pit erin. De sherry invloeden zullen minder zijn dan op de neus. De afdronk is lang en vol, zoals u van een Islay whisky kunt verwachten!

Jack Wieber is een Duitse onafhankelijke bottelaar, die is opgericht in 1998 door Lars-Göran Wiebers. Jack Wiebers is het geesteskind van Lars-Göran Wiebers en is een Duitse whiskyimporteur, woonachtig in Berlijn. Sinds 1998 bottelt Jack Wiebers als onafhankelijke botterlaar zijn eigen whisky keuzes. Hij bottelt onder verschillende labels. The Cross Hill, Old Train Line en de Auld Distillers collection zijn misschien wel de bekendste bottelingen. Daarnaast heb je nog de Prenzlow Portfolio Collection, de Scottish Castles en de recente Gentle Nose range. Al deze exclusieve bottelingen zijn zeer beperkt, meestal single casks, cask strength, un-chillfiltered en niet gekleurd.

 

 

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden