Cider, is het nou wijn of is het bier?


Technisch gezien is cider gewoon cider. Zijn eigen ding. En toch plaatsen veel mensen het sneller onder bier dan wijn, ook hier bij de Drankgigant staat het onder bier. Wat niet zo heel vreemd is als je er bij nadenkt. Beetje raar als je op de wijnafdeling loopt en ineens stapels ziet staan met wat lijkt op flesjes met bier. Dat niet alleen. Wijn wordt over het algemeen gemaakt van druiven, met uitzonderingen. Maar als je vraagt waar wijn van gemaakt wordt zullen de meeste druiven zeggen.

Cider daarentegen wordt gemaakt met behulp van andere gefermenteerd fruitsoorten. Voornamelijk appels, zoals de Apple Bandit Classic Apple. De naam zegt het al, klassiek. Maar er bestaan ook soorten die gemaakt worden met behulp van bessen zoals de Magners Berry Cider. Dan zijn er ook speciale gevallen waar er van meerdere vruchten gebruik gemaakt worden zoals de Brothers Strawberry & Lime. Of speciale gevallen zoals de Brothers Marshmallow! Marshmallows zijn geen vruchten en toch is er een cider van!

Deze vruchten worden verwerkt tot pulp of scratten, zoals ze dat officieel noemen. Deze pulp wordt in houten vaten vergist en het sap kan wel van drie maanden tot wel drie jaar lang rijpen. Cider bevat koolzuur, dit ontstaat vaak natuurlijk of word in sommige gevallen door de fabrikant toegevoegd.

Het is belangrijk om cider uit een breed glas te drinken zoals de Blind Pig Cider Glas of Strongbow On The Rocks glas. Waarom? Er moet namelijk voldoende zuurstof bij de cider komen zodat de smaak beter vrij kan komen. Dit is waarom de Spanjaarden het ook op een speciale manier inschenken. Escanciar, of schenken vanaf hoogte.

Ontdek deze heerlijk verfrissende drank hier op Drankgigant.nl en bepaal zelf wat je beter vindt passen. Bier, wijn of gewoon cider!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.