Château de Montifaud

Château de Montifaud is een cognac huis met een lange geschiedenis die terug gaat naar 1837 toen Augustin Vallet het Château de Montifaud begon, ze zijn zelfs al zes generaties in de familie Vallet waardoor zij de ervaring hebben om mooie Cognacs neer te zetten. Château de Montifaud gebruikt uitsluitend eigen geteelde druiven van hun eigen wijngaarden, deze wijngaarden vinden wij in Petite Champagne en Grande Champagne in Frankrijk.

is een cognac huis met een lange geschiedenis die terug gaat naar 1837 toen Augustin Vallet het Château de Montifaud begon, ze zijn zelfs al zes generaties in de familie Vallet waardoor zij de ervaring hebben om mooie Cognacs neer te zetten. Château de Montifaud gebruikt uitsluitend eigen geteelde druiven van hun eigen wijngaarden, deze wijngaarden vinden wij in Petite Champagne en Grande Champagne in Frankrijk.

De wijngaarden van Château de Montifaud zijn ca 75 hectare groot en liggen midden in de streek Charente en Charente-Maritime wat gelegen is in het westen van Frankrijk net boven Bordeaux waar wij ook nog andere wijngaarden van een paar gerenommeerde merken vinden.

Cognac zelf is een plaats in de streek Charente in Frankrijk waar diverse mooie cru’s zijn ontstaan.

Zoals we al aangaven komen de Cognacs van Château de Montifaud van eigen wijngaarden, maar ook de productie van de Cognacs gebeurd in eigen beheer. Dit is iets wat je niet veel meer tegenkomt bij veel ander producenten van Cognacs. Voor het laten rijpen van de cognacs gebruiken ze 350 liter vaten van speciaal geselecteerd Limousin eikenhout wat voor 3 jaar heeft kunnen drogen.

Bij Château de Montifaud liggen nog vaten in de kelder uit de jaren ‘20

Bij wet mag er op de Cognac geen leeftijd worden vermeld mits de producent kan aantonen dat er maar 1 Cognac van een enkel jaar in zit. Toch vinden we  een aanduiding om de leeftijd kenbaar te maken. Hier in kennen we de V.S. , V.S.O.P. , V.O. en de Extra, X.O.  of Napoleon voor de oudste Cognac

De VS staat voor een rijping van minimaal tweeënhalf jaar en staat voor Very Special of Very Superior. De V.S.O.P. is minimaal vierenhalf jaar en betekend Very Superior Old Pale of Very Special Old Pale. De V.O. staat in dit geval voor Very Old. De aanduiding Extra, X.O.  of Napoleon vinden we op flessen met een minimale rijptijd van zesenhalf jaar waarbij de X.O. staat voor Exceptionally Old

De rijping van de diverse Cognacs zo als hierboven is aangegeven is de minimale leeftijd voor dat hij een aanduiding krijgt op de fles. Veel producenten maken blend’s van de Cognac om de smaak zo perfect te krijgen,  Château de Montifaud doet dit dus niet!

Drankgigant heeft een mooi aanbod van diverse Cognacs van diverse merken, de Cognac van Hennessy en

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.