• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Brenne French Single Malt Whisky

6 aug. 2015 12:00:00

Geschiedenis:

Allison Patel en haar man Nital deelden beide een passie voor eten en drinken wat hun heeft ondergedompeld in culturen van over de hele wereld. Door hun vele bezoeken aan wijnkelders, lokale markten en distilleerderijen tijdens hun reizen hebben ze een goede smaak weten te ontwikkelen. Hun favoriete categorie was toch wel de whisky, vaak belden Nital zijn vrouw tijdens zijn zaken reizen om te vertellen over bijzondere whisky’s die hij had geproefd. Na een aantal jaren nam Allison het heft in eigen hand en begon met het opzetten van een import / export bedrijf met dit als uiteindelijke doel!

Tijdens het verkennen van de wereld van de whisky’s zagen ze al snel dat het tijd was voor iets nieuws, Allison die geconfronteerd werd met een producent van Cognac  die was begonnen met het destilleren van een unieke Single Malt op zijn boerderij in het hart van Cognac, Frankrijk. Bij het proeven van het distillaat wist zij meteen dat het iets bijzonders was.  Zij besloten te gaan samenwerken en het recept verder te verbeteren.

Brenne Whisky wordt gemaakt van graan tot whisky in het hart van Cognac, Frankrijk in zeer beperkte batches. Brenne is officieel gelanceerd op 1 oktober 2012 in New York.

Geplaatst in Nieuws Informatie door

Roland Reijerse

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden