Battle of the glen! Bijna letterlijk. Met Glen Breton!


Gelukkig hebben we het hier niet over een letterlijke slag met wapens en soldaten. Nee, deze strijd vond plaats in de rechtbank! Maar hoe en waarom? Nou, laten we bij het begin beginnen. De Glenora Distillery, maker van Glen Breton is gelegen in Canada. In een gemeenschap die voor een groot deel afstammelingen zijn van Schotland.

Nu zul je denken, wat heeft dat nou met een rechtszaak te maken? Heel simpel. Het is natuurlijk heel logisch dat zij zeer gehecht zijn aan hun roots en willen dit natuurlijk vertegenwoordigen. Glenora deed dit door een whisky uit te brengen met de naam Glen Breton! Heel onschuldig zou je denken, het is toch maar een naam.

Maar daar waren ze het bij The Scotch Whisky Association het niet helemaal mee eens. Zij vonden dat dit alleen bij whisky's uit Schotland toebehoren, en begonnen een rechtszaak. Beetje extreem, maar sommige instanties zullen ver gaan om traditie te beschermen. Dit trok natuurlijk veel media-aandacht, maar het liep niet af zoals ze het hoopte.

In de zomer van 2009 won Glenora de rechtzaak en vierde dit groots met de Glen Breton Battle Of The Glen, en wreef hiermee nog wat zout in de wond.  De vijftien jaar oude Canadese whisky heeft een subtiel aroma, met honig en tonen van hout. Een heerlijke smaak met golvende tonen van mout en boomgaardvruchten. Afgesloten door een turfrijke afdronk!

Vind deze en nog meer van Glen Breton hier bij Drankgigant.nl!

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.