• Voor 17:00 uur besteld = morgen in huis*
  • Verzending NL / BE € 6.95 per bestelling
  • Alle prijzen incl. BTW
  • Meer dan 14.000 artikelen online!
  • Uitgebreide betalings- mogelijkheden
  • Deskundige helpdesk 7 dagen per week bereikbaar

Wat is Absinth ??

21 dec. 2013 07:23:11

Het groene/gele drankje absint is een graag geziene gast bij mensen thuis en wordt ook altijd hartelijk verwelkomd op de vele feesten waar die gezien wordt. De drank absint wordt standaard gemaakt van anijs, diverse kruiden, venkel en uiteraard absintalsem. Bij Drankgigant.nl hebben we het assortiment van absint flink uitgediept en zo breed mogelijk neergezet, als je absint wil kopen dan zit je bij ons zeker goed!

Over het algemeen heeft absint een (geel)groene kleur en een hoog alcoholpercentage, zo zijn er genoeg flessen te vinden met een percentage van boven de 50%! Dit maakt ‘m onder andere geliefd onder jongeren want perfect om mee te shotten of om mee te mixen. Bij ons is de echte absint liefhebber aan het juiste adres, met meer dan 50 verschillende soorten absint om te bestellen zit er voor ieder wel wat wils tussen!

Absint heeft nogal een geschiedenis, aan het begin van de vorige eeuw werd het drankje zelfs verboden in verschillende Europese landen omdat de drank hallucinerende werkingen zou hebben. In 1909 werd absint in Nederland verboden middels de absintwet, die in 2005 vervolgens teniet werd gedaan naar aanleiding van nieuw wetenschappelijk onderzoek.
Tegenwoordig is absint dus weer verkrijgbaar in Europa, echter zijn er wel strikte restricties opgelegd aan de productie ervan. Zo is de concentratie van absintalsem wettelijk vastgelegd en bijna niet meer te vergelijken met de absint van voor het verbod. Gelukkig is de smaak nog steeds super en kent het een gevarieerd aanbod waardoor er voor iedereen wel wat wils tussen zit! 


Absint word puur gedronken of gemixt maar er zijn verschillende manieren om te genieten van dit drankje. Zo is het niet ongewoon om water en suiker toe te voegen, er bestaat hier zelfs een speciale lepel voor die u hier kunt kopen Absint Lepeltje.

Het ritueel gaat als volgt: u schenkt wat absint in en neemt de absintlepel in de hand. Dan plaatst u een suikerklontje bovenop de lepel en druppelt u ijskoud water op het suikerklontje, vervolgens roert u goed door en voilà! absint is klaar om te drinken!

De laatste jaren is er echter een trend te bespeuren waarbij het suikerklontje ondergedompeld wordt in absint om deze vervolgens te flamberen. Geeft gegarandeerd een mooi effect! We raden trouwens wel aan om bij het flamberen de absint door een rietje te drinken. 

Geplaatst in Nieuws Informatie door

John

Post Comments

Verstuur reactie
* Verplichte velden