Blog

Birra Baladin het Bier uit Italie

In 1986 opende Birra Baladin haar deuren als pub, in dit cafe werden meer dan 200 bieren geschonken. Tien jaar later brouwden zij hun eigen bier wat direct werd verkocht in de brewpub, in de jaren die volgde maakten zij steeds meer verschillende bieren. In 2000 was er een grote verbouwing en maakte het oude kippenhok plaats voor een gist kelder.

In 2004 lanceert Birra Baladin een bier wat gefermenteerd met whiskey gisten en een serie barley wine's Italian style. De mannen timmeren hard aan de weg, dit is ook de reden dat drankgigant.nl hun bier in het assortiment heeft opgenomen.

Lees meer

De bijzondere geschiedenis van Slot Oostende

Zoals iedere distilleerderij heeft ook iedere brouwerij een geschiedenis. Vaak zijn deze verhalen achter de grote distilleerderijen en brouwerijen zeer bijzonder. Ze zijn vaak meerdere malen gesloten en heropend geweest, hebben allerlei problemen gehad, maar ondanks alles toch weer vol goede moed verder gegaan. Uiteraard heeft Slot Oostende ook een bijzondere geschiedenis. En wat het extra bijzonder maakt? Namelijk…

Lees meer

Wodka of Vodka

Hoe schrijven we het nu, of wat zeggen we, Wodka of Vodka. Eigenlijk is het maar net waar je vandaan komt. In Nederland zeggen we Wodka maar dit had net zo goed Vodka kunnen zijn. Het is dus beide goed.

Waar komt het dan vandaan die Wodka of Vodka, voor zo ver de geschiedenis het terug kan vertellen komt de Wodka uit het zuiden van Rusland ( водка ) of Polen ( Woódka ).

Lees meer

Heerlijke Glühwein Met Een Twist

De koude winterdagen zijn nog lang niet over. En op een koude avond met het kacheltje aan, onder een dekentje op de bank, is er niets fijner dan een heerlijk warm drankje in je handen. Een kopje thee of koffie? Standaard. Glühwein? Dat kennen we nu ook inmiddels wel, maar Glühwein met een twist? Die kenden we nog niet! Na het proberen van deze heerlijke Glühwein 43, kan je niet meer zonder!

Lees meer

Chairman's Reserve Spiced

Chairman’s Reserve Spiced

Deze rum, is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van St. Lucia Distillers. Lokale kruiden, specerijen en vruchten, zorgen voor een zeer unieke smaak. Een aantal van die ingrediënten zijn: kokos, citroen nootmuskaat en citroen.

Lees meer

Absolut Pride

Absolut Pride is de nieuwste uitvoering va Absolut Wodka, zeker voor de verzamelaar is dit een fles die je niet mag missen. De Pride staat voor gelijkheid, maar ook voor diversiteit, iets wat we overal ter wereld terug vinden want zeg nu zelf, allemaal hetzelfde is toch verdomd saai!?

Lees meer

Fris, fruitig en fleurige Hibiscus

Een lust voor het oog, maar ook een lust voor de smaakpapillen.. Daar is geen woord aan gelogen als het gaat om de Schweppes Premium Mixer Tonica Hibiscus! Fris, fruitig en dankzij de prachtige lichtroze kleur ook nog eens fleurig! Echt te vergelijken met een fleurige, elegante dame! Maar hoe drink je dit heerlijke drankje nou? Gewoon puur zoals ze al is, of mix je het met een vleugje alcohol?

Lees meer

R. Delisle Cognac

Nieuw in het assortiment bij Drankgigant zijn de Cognac’s van R. Delisle of voluit Richard Delisle wat valt in de Hawkins Dristributions in Bourg-Charente wat ligt tussen petite champagne en fin bois.

Lees meer

Bier laten rijpen op houten vaten

Speciaalbier is hot, maar het kan altijd nog extremer en specialer dan normaal. De Pilsener, blond, tripel en dubbel die kennen de meesten wel maar er is meer. Zo zijn er porters, stout en IPA's en elk bier heeft zijn eigen verhaal, recept en eigen aardigheden. Maar het rijpen van bier op houten vaten is toch wel iets speciaals waar veel kennis voor nodig is en waarbij elk bier niet direct geschikt is om op elk willekeurig vat te laten rijpen.

Lees meer

Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.