Blog

Cocktails: Welke drink jij deze zomer?


Of het nou op vakantie is, of lekker thuis in de tuin: cocktails horen bij de zomer. Maar wat zijn nou de meest zomerse cocktails, die iedereen geprobeerd moet hebben. Wij hebben voor u een lijstje gemaakt! Cosmopolitan. Dit is een klassieke cocktail die bestaat uit Triple Sec, cranberrysap, limoensap en premium Vodka Strawberry Daiquiri.

Lees meer

Vijf whisky's voor de zomer


Veel mensen zien whisky als een drank voor de maanden van het jaar dat de temperaturen een stukje lager liggen. Maar of het nou puur wordt gedronken of in een glas met veel ijs, tijdens de hoge temperaturen van de zomer kan er gewoon whisky worden gedronken. Wij hebben vijf whisky’s geselecteerd die op een mooie zomeravond gedronken kunnen worden.

Lees meer

Rosé: 6 Feitjes om deze zomer heerlijke rosé te kunnen drinken


Rosé is, vooral tijdens de warme maanden van het jaar, een populaire wijn! Het is de perfecte wijn om te nippen in het park, op het strand of tijdens een barbecue in de achtertuin. Maar de meeste van ons weten niet hoe rosé wordt gemaakt of waar de roze kleur vandaan komt. Hieronder 5 weetjes om de zomer door te komen. 1.

Lees meer

Whiskynamen, hoe spreek je ze uit en wat betekenen ze?

Whisky.. zo lekker als het smaakt, klinkt het vaak ook heel interessant. De namen van Whisky merken of distilleerderijen zijn altijd mooi, maar wel zo dat je denkt: “Hoe spreek ik het eigenlijk uit?” Je weet het niet, je hebt geen zin om het op te zoeken en dus maak je er maar iets moois van.

Lees meer

Rum Stijlen De Uitleg

Binnen de rum industrie kennen we drie stijlen, de Engelse stijl, Spaanse en de Rum Agricole in dit blog zullen wij iets verder verdiepen in de verschillende stijlen. Met een stukje uitleg over het Solera systeem, een rijpingsproces wat wordt gebruikt bij het maken van rum.

Lees meer

Waar komt champagne nu eigenlijk vandaan?

Waarom champagne Champagne heet champagne en mag alleen zo heten als het uit de Franse Champagnestreek komt. Maar wat maakt champagne nou zo speciaal ten opzichte van andere dranken.Champagne is van oudsher een drankje dat gedronken wordt op chique feestjes en speciale gelegenheden.

Lees meer

Laphroaig Een Whisky Merk Met Geschiedenis!

Laphroaig Distillery bestaat al meer dan 200 jaar, officieel opgericht in 1815 door de gebroeders Alex en Donals Johnston die van origine McDonald als achternaam mee droegen. Er werd in de eerste jaren niet veel en zeker niet in het openbaar gesproken over de distilleerderij. Hier werd heel geheimzinnig over gedaan en dat had een goede reden.

Lees meer

There’s always time for a cocktail: Valentino’s Delight

Deze cocktail is misschien wat lastiger om te maken. Niet vanwege het recept maar omdat een van de ingrediënten knap lastig is om te vinden. Maar de cocktail sprong er zo uit dat ik hem wel moest delen! Dit recept is dus wat meer voor degene die niet vies is om een stapje extra te zetten voor hun cocktail.

Lees meer

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.