Blackwood's Strong 60%

70 cl

Blackwood's Strong 60%

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 28,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Citrus Gin, Kruidige Gin
Alcohol % 60 %
Merk Blackwood's
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

 

Blackwood’s Strong is een pittige Blackwood’s gin gemaakt van, met de hand geplukte, botanische ingrediënten uit de Shetland regio. Iedere zomer worden deze ingrediënten daar geplukt, wel in beperkte maten zodat het natuurlijke fragiele habitat niet aangetast wordt.Vervolgens worden de ingrediënten naar het vaste land verscheept om daar in kleine batches te worden gedistilleerd. Overheerlijke smaken en aroma’s van sinaasappel, jeneverbessen, citroen en kaneel zijn waar te nemen. Op delicate wijze worden ze onderbroken door tonen van nootmuskaat en florale hints.

Blackwood’s gin is een gladde gin van kwaliteit die vol heerlijke, natuurlijke smaken zit. Het is dan ook een gin die al vele prijzen heeft gewonnen, waaronder velen medailles van de World Spirit Festival.

Blackwood’s Strong is de broer van de Vintage Dry Gin. Over het algemeen hebben ze natuurlijk veel weg van elkaar ondanks de een 60% alcohol bevat en de ander 40%. Maar bijvoorbeeld nootmuskaat en kaneel komen in allebei voor, dus die kleine verschillen van andere tonen er om heen maken ze uniek van elkaar.Deze twee unieke gins die jaarlijks verschillen zijn goed te mixen, dat is nou eenmaal een ‘’must’’ eigenschap voor een gin. Neem nou de Strong 60% is fijner in de mix. We hebben daarom verschillende soorten tonics in ons assortiment.

Maar daar blijft het niet bij, ooit gehoord van een Martini-Gin tonic of een cocktail met gin en Sambuca? Alles wat u n nodig heeft hebben wij voor u. U bent slechts een klik verwijderd van de sensatie!

Geschiedenis

Al jaren heeft de Blackwood familie in het Noorden van Schotland een prachtig gebied op de Shetlands. In dat gebied Groeien Prachtige planten Kruiden en de natuur is er ongerept.

Vader en moeder Blackwood houden wel van de Britse traditie. Met hun prachtige schotse land besluiten ze hun eigen Gin te maken met alleen maar ingrediënten van uit de Shetlands. De eerste jaren merkten zij geen verschil en genoten zij en andere van hun Gin. Maar na een aantal jaar dat het klimaat begon te schommelen, en sommige ingrediënten net iets beter of andere plantjes kregen, zagen ze hun Gin er op aanpassen. Moeder vond het verschrikkelijk en dacht dat dit hun Gin zou ruïneren. Maar vader Blackwood zag dit als iets positiefs en dacht aan een concept van een gin die elk jaar anders zou smaken.

En dit klopte ook.

Niet dat de verschillen in smaak groot waren, maar het ging om de kleine tinten van aroma’s. Het bleek een succes want vandaag de dag is het nog steeds een grootmacht in de wereld van de Gin’ s.