Big Ben Gin

20 cl

Big Ben Gin

20 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 20 cl
Soort Kruidige Gin
Alcohol % 38 %
Merk Big Ben
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

In de vorm van de echte Big Ben! de Big Ben Gin wordt geproduceerd met exotische, fijne ingrediënten die een prachtige droge smaak geven met een koriander gevoelig aroma als achtergrond bij de het jeneverbessen portret. Een fenomenale London Dry Gin. Goed als souvenir vanwege zijn prachtige fles en nog lekker ook.

Geschiedenis

Oorspronkelijk is deze Gin een deel van de wel bekende Kasauli distilleerderij die opgericht werd begin 19e eeuw door de heer Edward Dyer in India.Voor zijn distilleerderij in India liet hij traditionele brouwers en distillatie materiaal importeren van uit Engeland en Schotland. Een deel van de oorspronkelijke machines/onderdelen wordt nog steeds gebruikt andere zijn vernieuwd, maar de traditie is nog steeds in stand gehouden. Als je af vraagt waarom hij in India zijn distilleerderij had zitten terwijl hij al zijn ingrediënten liet importeren. Dan is het antwoord vrij simpel. Namelijk het water dat hij nodig had voor zijn meester Gin was helder bronwater van uit het Himalaya gebergte wat nou eenmaal daar alleen te vinden was. Vandaar dat zijn bedrijf vlak bij dit gebergte gevestigd werd.

Natuurlijk liet hij niet alle ingrediënten Importeren want als jij je in India bevindt heb je een grote stap voorsprong op je concurrenten. De Himalaya heeft het ideale klimaat voor het produceren van ingrediënten. Je hebt exotische ingrediënten voor t oprapen zonder iets te importeren of te exporteren.

De distilleerderij op Kasauli is de oudst werkende distilleerderij in Azië. Deze keizerlijke Gin, prachtig droog, is op meesterlijke wijze op smaak gebracht met een delicate combinatie van Jeneverbes, anijs, Koriander en kalk. Deze Jenever achtige -Gin is perfect voor het serveren in hoge matte Glazen stirred met tonic on the rocks.