Benromach Sassicaia

€ 57,50

Direct leverbaar !

Benromach 2006 Sassicaia is een vintage whisky uit de beroemde Gordon & MachPhail’s Benromach distilleerderij. Het is een whisky die een finish heeft gekregen in zeer exclusieve “Super Tussen”  Sassicaia wijnvaten. De diepe, roodkoperen kleur valt direct op en maakt nieuwsgierig naar de inhoud. Bij opening van de fles vult de kamer zich met intense, rokerige aroma’s en zoete tonen van toffee en marshmallos die op hun beurt gevolgd worden door zachte hints van rode bessen. Een kruidige ondertoon geeft de whisky een gedegen basis die het geheel bij elkaar houdt.

Op het palet opent zich een lichtzoute smaak van rook die gepaard gaan met tonen van peper en zoete kersen. Hints van mout en een vleugje honing samen met aardse turf komen naar boven in het midden palet. Een vrij volle en rijke whisky die eindigt in een zoete en lichtdroge afdronk van toffee, turf en fruit. Benromach 2005 Sassicaia is een zeer plezierige en welgebalanceerde whisky, een aanrader wat ons betreft.

Geschiedenis:

In het jaar 1898 is de distilleerderij Benromach gebouwd in Speyside, vlakbij de plaats Forres. Wat zo bijzonder is aan de opening van Benromach, is dat er in 60 jaar tijd na de opening geen enkele andere distilleerderij is geopend. Zoals vele andere distilleerderijen kende ook Benromach een roerige tijd met het sluiten, heropenen en doorverkopen van de distilleerderij. Dit duurde echter tot 1983, want in dat jaar leek het er sterk op dat Benromach voor goed gesloten zou worden.

In het jaar 1992 heeft Gorden & MacPhail de oude gebouwen overgekocht en bouwde hierin een hele distilleerderij. In 1998 kon dan eindelijk de opening plaats vinden. De distilleerderij werd feestelijk geopend door Prins Charles Benromach. De eerste botteling van de nieuwe distilleerderij is de Benromach Traditional.

Meer informatie
Locatie ton1
Merk Benromach
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 45 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Schotland
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.