Benromach Cask Strenght 2003

€ 64,50

Direct leverbaar !

Benromach Cask Strenght 2003 is een whisky van de Speyside dat 10 jaar heeft mogen rijpen en gebotteld is door Gordon & Macphail. De whisky verwelkomt u met geuren van zoete vanille, sinaasappel en peer. Het smaakpalet toont toetsen van tropisch fruit, romige melk, chocolade en sluit af met rokerige toetsen. De afdronk is lang vanwege zijn sterke alcoholpercentage (59.4%) en geeft geweldige notities van turf en peper.

Geschiedenis:

In het jaar 1898 is de distilleerderij Benromach gebouwd in Speyside, vlakbij de plaats Forres. Wat zo bijzonder is aan de opening van Benromach, is dat er in 60 jaar tijd na de opening geen enkele andere distilleerderij is geopend. Zoals vele andere distilleerderijen kende ook Benromach een roerige tijd met het sluiten, heropenen en doorverkopen van de distilleerderij. Dit duurde echter tot 1983, want in dat jaar leek het er sterk op dat Benromach voor goed gesloten zou worden.

In het jaar 1992 heeft Gorden & MacPhail de oude gebouwen overgekocht en bouwde hierin een hele distilleerderij. In 1998 kon dan eindelijk de opening plaats vinden. De distilleerderij werd feestelijk geopend door Prins Charles Benromach. De eerste botteling van de nieuwe distilleerderij is de Benromach Traditional.

Meer informatie
Locatie WH 14
Merk Benromach
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 45 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Schotland
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Benromach Cask Strenght 2003
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.