Benromach 5 years

€ 33,95

Direct leverbaar !

Benromach 5 Years is een prachtige whisky met een fris karakter dat ontstaat dankzij de hinten van citroen en limoen. De tonen van honing, aardse fudge in combinatie met melkchocolade zorgen voor een heerlijke zoetje in de smaak. Een sliert van rook brengt de heerlijke aroma's en smaken goed in balans.

Geschiedenis:

In het jaar 1898 is de distilleerderij Benromach gebouwd in Speyside, vlakbij de plaats Forres. Wat zo bijzonder is aan de opening van Benromach, is dat er in 60 jaar tijd na de opening geen enkele andere distilleerderij is geopend. Zoals vele andere distilleerderijen kende ook Benromach een roerige tijd met het sluiten, heropenen en doorverkopen van de distilleerderij. Dit duurde echter tot 1983, want in dat jaar leek het er sterk op dat Benromach voor goed gesloten zou worden.

In het jaar 1992 heeft Gorden & MacPhail de oude gebouwen overgekocht en bouwde hierin een hele distilleerderij. In 1998 kon dan eindelijk de opening plaats vinden. De distilleerderij werd feestelijk geopend door Prins Charles Benromach. De eerste botteling van de nieuwe distilleerderij is de Benromach Traditional.

Meer informatie
Locatie WH14
Merk Benromach
Land Schotland
Leeftijd 5
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 40
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Benromach 5 years
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.