Benromach 35 Years Old

€ 639,00

Direct leverbaar !

Benromach 35 Years Old is een whisky waar ze bij Benromach enorm trots op zijn, omdat er uit de tijd dat deze whisky werd geproduceerd weinig vaten meer van over zijn. Deze whisky dateert nog uit de tijd voordat de familie Urquhart het bedrijf in 1998 overnam. Met smaken als rode appelen, vijgen, cacao en macadamia, is het over het algemeen een zoete, fruitge en zachte whisky. Dit is niet alleen een uitstekende whisky, maar ook een drank met een geschiedenis en een bijzonder exemplaar voor de fijnproever en verzamelaar.

Geschiedenis:

In het jaar 1898 is de distilleerderij Benromach gebouwd in Speyside, vlakbij de plaats Forres. Wat zo bijzonder is aan de opening van Benromach, is dat er in 60 jaar tijd na de opening geen enkele andere distilleerderij is geopend. Zoals vele andere distilleerderijen kende ook Benromach een roerige tijd met het sluiten, heropenen en doorverkopen van de distilleerderij. Dit duurde echter tot 1983, want in dat jaar leek het er sterk op dat Benromach voor goed gesloten zou worden.

In het jaar 1992 heeft Gorden & MacPhail de oude gebouwen overgekocht en bouwde hierin een hele distilleerderij. In 1998 kon dan eindelijk de opening plaats vinden. De distilleerderij werd feestelijk geopend door Prins Charles Benromach. De eerste botteling van de nieuwe distilleerderij is de Benromach Traditional.

Meer informatie
Locatie Market1
Merk Benromach
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 35
Land Schotland
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Benromach 35 Years Old
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.