Benromach 30 Years

€ 450,00

Direct leverbaar !

Benromach 30 Years is een zeer speciale fles met een unieke leeftijd van de kleinste distilleerderij van Speyside. Deze heerlijke whisky heeft mogen rijpen op sherry vaten, waardoor hij een heerlijke fruitig karakter heeft. Op de mond ontdek je heerlijke tonen van vanille, peer en de smaak van nectarine. Een whisky die heerlijk vol van smaak is.

Geschiedenis:

In het jaar 1898 is de distilleerderij Benromach gebouwd in Speyside, vlakbij de plaats Forres. Wat zo bijzonder is aan de opening van Benromach, is dat er in 60 jaar tijd na de opening geen enkele andere distilleerderij is geopend. Zoals vele andere distilleerderijen kende ook Benromach een roerige tijd met het sluiten, heropenen en doorverkopen van de distilleerderij. Dit duurde echter tot 1983, want in dat jaar leek het er sterk op dat Benromach voor goed gesloten zou worden.

In het jaar 1992 heeft Gorden & MacPhail de oude gebouwen overgekocht en bouwde hierin een hele distilleerderij. In 1998 kon dan eindelijk de opening plaats vinden. De distilleerderij werd feestelijk geopend door Prins Charles Benromach. De eerste botteling van de nieuwe distilleerderij is de Benromach Traditional.

Meer informatie
Locatie Kant
Merk Benromach
Land Schotland
Leeftijd 30
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.4000
Alcoholpercentage in % 43
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Benromach 30 Years
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.