Benromach 1976 Sherry Cask

70 cl

Benromach 1976 Sherry Cask

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 829,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Locatie Kant
Merken Benromach
Land Schotland
Leeftijd Niet vermeld
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Benromach 1976 Sherry Cask is een echte vintage whisky uit de beroemde Benromach distilleerderij die gedistilleerd is in 1979 en gebottled in 2012. Het is een mooie whisky met notities van abrikoos, vijg en hints van schoensmeer, oranje jaffa cakes, citrus en hints van kruiden die verpakt zitten in een heerlijk aroma met een licht hint van chocolade. Hij is makkerlijk te drinken, zeer glad en net als op de neus ook de abrikozen en vijgen die terug komen met manuka honing, zachte eik en bloemige noten die worden vermengd tot warme gladde specerijen. Al met al is het een prachtige dram die zeer gemakkelijk te drinken is met een grote variëteit aan smaken.

Deze fijne whisky is in zeer beperkte oplage beschikbaar!

Geschiedenis:

In het jaar 1898 is de distilleerderij Benromach gebouwd in Speyside, vlakbij de plaats Forres. Wat zo bijzonder is aan de opening van Benromach, is dat er in 60 jaar tijd na de opening geen enkele andere distilleerderij is geopend. Zoals vele andere distilleerderijen kende ook Benromach een roerige tijd met het sluiten, heropenen en doorverkopen van de distilleerderij. Dit duurde echter tot 1983, want in dat jaar leek het er sterk op dat Benromach voor goed gesloten zou worden.

In het jaar 1992 heeft Gorden & MacPhail de oude gebouwen overgekocht en bouwde hierin een hele distilleerderij. In 1998 kon dan eindelijk de opening plaats vinden. De distilleerderij werd feestelijk geopend door Prins Charles Benromach. De eerste botteling van de nieuwe distilleerderij is de Benromach Traditional.