Benromach 10 Years

€ 19,95

Direct leverbaar !

Benrmach 10 Year is een whisky die al vele prijzen heeft gewonnen en dan ook wereldwijd bekend staat als een distillaat van topkwaliteit. Een single malt whisky die met de hand vervaardigd is in de kleinste distilleerderij van Speyside. Heeft een initiële rijping gehad in een combinatie van bourbon en sherry vaten om vervolgens overgegoten te worden in Europese eikenhouten Oloroso sherry vaten voor de laatste rijpingsfase.Het resultaat is een prachtig gebalanceerde whisky die op formidabele wijze het rijke sherry karakter, de zomerse fruitsmaken en romige moutsmaak tentoonstelt.

Op de neus openen rijke sherry tonen die gepaard gaan met watertandend lekkere fruit en noot smaken. Heerlijke tonen van kruiden, zoals kaneel en kruidnagel, en groene appels, mout, biscuit en een lichte hint van turf geven de aroma’s meer diepte en complexiteit. 

Het echte feest van Benromach 10 Year begint op het palet, een spektakel voor de smaakpupillen. Een zalige combinatie van bosfruit zoals frambozen en bosbessen die samengaan met invloeden van sherry en romige mout, een intense turf ondertoon houdt het geheel samen. De afdronk is van Benromach kwaliteit, lekker smaakvol en lang van duur. De zoete sherry smaak houdt lang aan en wordt op het einde vergezeld met een delicate turf smaak.

Geschiedenis:

In het jaar 1898 is de distilleerderij Benromach gebouwd in Speyside, vlakbij de plaats Forres. Wat zo bijzonder is aan de opening van Benromach, is dat er in 60 jaar tijd na de opening geen enkele andere distilleerderij is geopend. Zoals vele andere distilleerderijen kende ook Benromach een roerige tijd met het sluiten, heropenen en doorverkopen van de distilleerderij. Dit duurde echter tot 1983, want in dat jaar leek het er sterk op dat Benromach voor goed gesloten zou worden.

In het jaar 1992 heeft Gorden & MacPhail de oude gebouwen overgekocht en bouwde hierin een hele distilleerderij. In 1998 kon dan eindelijk de opening plaats vinden. De distilleerderij werd feestelijk geopend door Prins Charles Benromach. De eerste botteling van de nieuwe distilleerderij is de Benromach Traditional.

Meer informatie
Locatie A9
Merk Benromach
Inhoud 20 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 10
Land Schotland
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.