Benrinnes 15 Year Flora & Fauna

70 cl

Benrinnes 15 Year Flora & Fauna

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 59,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Benrinnes
Land Schotland
Leeftijd 15
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Bottelaar Flora / Fauna
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Benrinnes 15 Year een pracht van een Single malt whisky uit de regio Speyside. Deze whisky bevat een alcoholpercentage van 43% en een inhoud van 70cl.


Benrinnes distilleerderij produceert gelijknamige malt whisky’s en is gelegen in Aberlour. De distilleerderij werd opgericht in het jaar 1826 en bestaat nog steeds. Peter Mckenzie is de oprichter van de distilleerderij en produceerde zijn eerste whisky in het zelfde jaar als de oprichting van de distilleerderij. De distilleerderij werd in 1829 verwoest door een zware overstroming, maar werd toch herbouwd in 1835. Het bedrijf werd herbouwd in  de bijgebouwen van een boerderij door John Inners en werd officieel opgericht met de naam Lyne van Ruthrie. De distilleerderij ging failliet en Lyne Ruthrie werd doorverkocht aan William Smith. Smith veranderde de naam van het bedrijf in de huidige naam Benrinnes. Benrinnes gebruikt een aantal ongewone productie technieken. Tussen 1974 en 2007 heeft de distilleerderij gebruikt een unieke gedeeltelijke drievoudige distillatie proces. De nekken van de stills worden gekoeld door worm tubs, een techniek die is niet meer zo vaak voorkomt.

 

 


Flora & Fauna, ook wel F&F is een zo genoemde private bottelaar, die is opgericht door Diageo. F&F is een populaire bottelaar, maar die in de loop van de jaren economisch sterk achteruit is gegaan. De serie van deze bottelaar is al een lange tijd beëindigd en enkele bottelingen zijn helemaal niet meer verkrijgbaar, gelukkig is er bij Drankgigant.nl een ruime collectie aanwezig. Op de distilleerderijen van Diageo die over een winkel beschikken, worden ook nog enkele soorten verkocht. De naam van deze bottelaar is Michael Jackson.