Benrinnes 15 Year Flora & Fauna

70 cl

Direct leverbaar !

Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*

€ 59,95
Plus
Minus
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 14.000 artikelen
  • Prijzen incl. BTW
  • Deskundige helpdesk: 0118 412 035
  • VEILIG ONLINE BETALEN

Meer informatie

Meer informatie
Locatie WH11
Merk Benrinnes
Land Schotland
Leeftijd in jaren 15
Inhoud 70 cl
Gewicht in KG 1.3000
Alcoholpercentage in % 43
Streek Speyside
Bottelaar whisky Flora / Fauna
Type whisky Single Malt

Omschrijving

Benrinnes 15 Year een pracht van een Single malt whisky uit de regio Speyside. Deze whisky bevat een alcoholpercentage van 43% en een inhoud van 70cl.


Benrinnes distilleerderij produceert gelijknamige malt whisky’s en is gelegen in Aberlour. De distilleerderij werd opgericht in het jaar 1826 en bestaat nog steeds. Peter Mckenzie is de oprichter van de distilleerderij en produceerde zijn eerste whisky in het zelfde jaar als de oprichting van de distilleerderij. De distilleerderij werd in 1829 verwoest door een zware overstroming, maar werd toch herbouwd in 1835. Het bedrijf werd herbouwd in  de bijgebouwen van een boerderij door John Inners en werd officieel opgericht met de naam Lyne van Ruthrie. De distilleerderij ging failliet en Lyne Ruthrie werd doorverkocht aan William Smith. Smith veranderde de naam van het bedrijf in de huidige naam Benrinnes. Benrinnes gebruikt een aantal ongewone productie technieken. Tussen 1974 en 2007 heeft de distilleerderij gebruikt een unieke gedeeltelijke drievoudige distillatie proces. De nekken van de stills worden gekoeld door worm tubs, een techniek die is niet meer zo vaak voorkomt.

 

 


Flora & Fauna, ook wel F&F is een zo genoemde private bottelaar, die is opgericht door Diageo. F&F is een populaire bottelaar, maar die in de loop van de jaren economisch sterk achteruit is gegaan. De serie van deze bottelaar is al een lange tijd beëindigd en enkele bottelingen zijn helemaal niet meer verkrijgbaar, gelukkig is er bij Drankgigant.nl een ruime collectie aanwezig. Op de distilleerderijen van Diageo die over een winkel beschikken, worden ook nog enkele soorten verkocht. De naam van deze bottelaar is Michael Jackson. 

 

Schrijf uw eigen review
Uw waardering

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.