Benriach 25 Year 46.8%

€ 199,50

Direct leverbaar !

Benriach 25 Year 46.8% is een heerlijke whisky die 25 jaar lang heeft mogen rijpen op 3 verschillende soorten vaten. Namelijk op olorosso vaten, bourbon vaten en eikenhouten vaten. Dit zorgt voor heerlijke aroma's, smaken en een prachtige gouden kleur. Deze whisky heeft een vol en stevig karakter met hinten van fruit, amandelen en honing die worden gevolgd door tonen van cacao en appel. In de krachtige lange afdronk vind je een vleugje van turf.

Geschiedenis:

Benriach is een onafhankelijke distilleerderij uit de regio Speyside tussen het dorp Rothes en de stad Elgin in het noord-oosten van Schotland. De Benriach distilleerderij is de thuis basis van veel grote whisky’s uit Schotland en werd gebouwd in 1898 door John Duff. Na twee jaar moest John Duff de distilleerderij verkopen en verkocht hem aan The LongMorn Distilleries Company (ltd).Zij besloten dat één van hun distilleerderijen moest sluiten en dat werd Benriach. De sluiting duurde vijfenzestig jaar. In 1965 werd Benriach na een grondige renovatie weer heropend, aangezien er in die tijd veel vraag was naar kwaliteit Single Malt whisky’s. In april 2004 werd de distilleerderij weer overgenomen, die voorheen onder de eigendom van Chivas Brothers was.

Benriach heeft zijn eigen unieke karakter gedragen door de bijzondere methoden en vaardigheden die zij gebruiken, hierbij maken ze ook gebruik van de onderscheidende koperen ketels en de hoge kwaliteit vaten die speciaal geselecteerd worden voor de rijping. Men gebruikteals eerste bijna uitsluitend kolen en slechts voor een klein deel turf. In de Benriach distilleerderij staan nog achter washbacks gemaakt van roestvrij staal, twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom worden verwarmd. Voor de lagering van de malt gebruikte Benriach sherry en bourbon vaten. Het brouw- en koelwater kwam van vier verschillende bronnen uit de bossen, die in de omgeving van de distilleerderij liggen.

Meer informatie
Merk Benriach
Locatie Kant
Inhoud 70 cl
Leeftijd 25
Land Schotland
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 46.8
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Benriach 25 Year 46.8%
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.