Benriach 17 Years Septendecim Mini

5 cl

Benriach 17 Years Septendecim Mini

5 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,50
  • Vanaf 24 voor € 7,25 per stuk
  • Vanaf 150 voor € 7,05 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 5 cl
Categorie Mini Flesjes
Verpakking Glas
Type Whisky
Alcohol % 46 %
Land Verenigd Koninkrijk
Merk Benriach
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Benriach 17 Year Septendecim is een prachtige, geturfte whisky, de Septendecim volgt de traditie van Benriach om hun whisky’s te voorzien van Latijnse namen. Zo staat Septdendecim voor het getal 17, een verwijzing naar de leeftijd van het distillaat. Een whisky met een aantrekkelijke kleur en verleidelijk lekkere smaken en aroma’s die eindigen in een fantastisch lange en smaakvolle afdronk. Deze whisky heeft een rijke gouden kleur met een oranje gloed en op de neus heeft hij zoete en volle aroma's van turf, boomgaard fruit, zoals appel, peer, zoete honing en geroosterde noten met gebakken bacon. In de mond heeft Benriach 17 Year Septendecim een zoete smaak van turf en veen openen gevolgd door in honing ondergedompelde rozijnen, geroosterde noten en hints van leer, kaneel en nootmuskaat. De afdronk is lang en aangenaam van turf, rook en het terugkerende boomgaard fruit verzegeld met de geroosterde noten.

Geschiedenis:

Benriach is een onafhankelijke distilleerderij uit de regio Speyside tussen het drop Rothes en de stad Elgin in het noord-oosten van Schotland. De Benriach distilleerderij is de thuis basis van veel grote whisky’s uit Schotland en werd gebouwd in 1898 door John Duff. Na twee jaar moest John Duff de distilleerderij verkopen en verkocht hem aan The LongMorn Distilleries Company (ltd).Zij besloten dat één van hun distilleerderijen moest sluiten en dat werd Benriach. De sluiting duurde vijfenzestig jaar. In 1965 werd Benriach na een grondige renovatie weer heropend, aangezien er in die tijd veel vraag was naar kwaliteit Single Malt whisky’s.  In april 2004 werd de distilleerderij weer overgenomen, die voorheen onder de eigendom van Chivas Brothers was.

Benriach heeft zijn eigen unieke karakter gedragen door de bijzondere methoden en vaardigheden die zij gebruiken,  hierbij maken ze ook gebruik van de onderscheidende koperen ketels en de hoge kwaliteit vaten die speciaal geselecteerd worden voor de rijping. Men gebruikte voor het eesten bijna uitsluitend kolen en slechts voor een klein deel turf. In de Benriach distilleerderij staan nog achter washbacks gemaakt van roestvrij staal, twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom worden verwarmd. Voor de lagering van de malt gebruikte Benriach sherry en bourbon vaten. Het brouw en koelwater kwamen van vier verschillende bronnen uit de bossen, die in de omgeving van de distilleerderij liggen.