Benriach 16 Year

70 cl

Benriach 16 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 42,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Benriach
Land Schotland
Leeftijd 16
Inhoud 70 cl
Alcohol % 43 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Benriach 16 year is een met prijzen beladen Single Malt whisky die te boek staat als één van de best verkochte whisky’s ooit, het zal u dan ook niet erg verbazen dat Benriach 16 Year bij veel liefhebbers op het vaste lijstje staat. Zo heeft de whisky de zilveren medaille in 2009 gewonnen als beste in zijn klasse bij de International Wine and Spirits Competition en de voorgaande jaren kreeg Benriach al een gouden plak en nog twee keer een zilveren medaille!

Het is een prachtige whisky met een amberkleur met gouden tinten erin. Bij het openen van de fles komt er een verfrissende geur vrij van graan samen met een lichte geur van fruit. Op de achtergrond ruikt u wat hazelnoot, honing en vanille met geroosterd brood. Een romige textuur met een duidelijke peper aanwezigheid die gevolgd worden door vanille, toffee en appel. Een vleugje rook en een smaak van marsepein maken ‘m af, super! De afdronk is zacht, zoet maar ook kruidig met zalige tonen van onder andere toffee en sherry.

Geschiedenis:

Benriach is een onafhankelijke distilleerderij uit de regio Speyside tussen het dorp Rothes en de stad Elgin in het noord-oosten van Schotland. De Benriach distilleerderij is de thuis basis van veel grote whisky’s uit Schotland en werd gebouwd in 1898 door John Duff. Na twee jaar moest John Duff de distilleerderij verkopen en verkocht hem aan The LongMorn Distilleries Company (ltd).Zij besloten dat één van hun distilleerderijen moest sluiten en dat werd Benriach. De sluiting duurde vijfenzestig jaar. In 1965 werd Benriach na een grondige renovatie weer heropend, aangezien er in die tijd veel vraag was naar kwaliteit Single Malt whisky’s.  In april 2004 werd de distilleerderij weer overgenomen, die voorheen onder de eigendom van Chivas Brothers was.

Benriach heeft zijn eigen unieke karakter gedragen door de bijzondere methoden en vaardigheden die zij gebruiken,  hierbij maken ze ook gebruik van de onderscheidende koperen ketels en de hoge kwaliteit vaten die speciaal geselecteerd worden voor de rijping. Men gebruikte als eerste bijna uitsluitend kolen en slechts voor een klein deel turf. In de Benriach distilleerderij staan nog achter washbacks gemaakt van roestvrij staal, twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom worden verwarmd. Voor de lagering van de malt gebruikte Benriach sherry en bourbon vaten. Het brouw- en koelwater kwam van vier verschillende bronnen uit de bossen, die in de omgeving van de distilleerderij liggen.

Een met prijzen beladen whisky die te boek staat als één van de best verkochte whisky’s ooit, het zal dan ook niet erg verbazen dat Benriach 16 Year bij veel liefhebbers op het vaste lijstje staat. Zo heeft de whisky de zilveren medaille in 2009 gewonnen als beste in zijn klasse bij de International Wine and Spirits Competition, de voorgaande jaren kreeg Benriach al een gouden plak en nog twee keer een zilveren medaille!

Voor de prijs hoeft u het niet te laten, Benriach 16 Year kopen wij standaard groot in en deze staffelkortingen voeren we direct door in onze prijzen (zoals altijd)!

Regio

Speyside

Kleur

Amberkleurig met gouden tinten

Neus

Een verfrissende geur van graan komt vrij bij opening van de fles, graan met een lichte hint van fruit. Op de achtergrond is wat hazelnoot, honing en vanille met geroosterd brood te bespeuren

Smaak

Een romige textuur met een duidelijke peper aanwezigheid die gevolgd worden door vanille, toffee en appel. Een vleugje rook en een smaak van marsepein maken ‘m af, super!

Afdronk