BenRiach 10 Year Old

€ 33,95

Direct leverbaar !

BenRiach 10 year old is een mijlpaal van de BenRiach Distillery, de whisky is gerijpt op ex-bourbon en ex-sherry vaten voor de klassieke speyside stijl te behouden. Hij heeft een mooie zomer gouden kleur en een fris en levendige combinatie van scherpe, groene boomgaard fruit, gember en hints van madarijn, romige marshmallows, vanille en een delicate notitie van munt met een zacht vleugje citrus wat bij elkaar gehouden wordt met een zoete gersten note. De smaak is warm van geroosterde eik en groene appel, gedroogde abrikozen en hints van rijpe perzik en zachte banaan. Een subtiel vleugje anijs en citroelschil creëren een contrasterende rand om het fruit maar voegt een intrigerend karakter met een lange scherpe gerst finish.

Geschiedenis:

Benriach is een onafhankelijke distilleerderij uit de regio Speyside tussen het dorp Rothes en de stad Elgin in het noord-oosten van Schotland. De Benriach distilleerderij is de thuis basis van veel grote whisky’s uit Schotland en werd gebouwd in 1898 door John Duff. Na twee jaar moest John Duff de distilleerderij verkopen en verkocht hem aan The LongMorn Distilleries Company (ltd).Zij besloten dat één van hun distilleerderijen moest sluiten en dat werd Benriach. De sluiting duurde vijfenzestig jaar. In 1965 werd Benriach na een grondige renovatie weer heropend, aangezien er in die tijd veel vraag was naar kwaliteit Single Malt whisky’s. In april 2004 werd de distilleerderij weer overgenomen, die voorheen onder de eigendom van Chivas Brothers was.

Benriach heeft zijn eigen unieke karakter gedragen door de bijzondere methoden en vaardigheden die zij gebruiken, hierbij maken ze ook gebruik van de onderscheidende koperen ketels en de hoge kwaliteit vaten die speciaal geselecteerd worden voor de rijping. Men gebruikteals eerste bijna uitsluitend kolen en slechts voor een klein deel turf. In de Benriach distilleerderij staan nog achter washbacks gemaakt van roestvrij staal, twee wash stills en twee spirit stills, die met stoom worden verwarmd. Voor de lagering van de malt gebruikte Benriach sherry en bourbon vaten. Het brouw- en koelwater kwam van vier verschillende bronnen uit de bossen, die in de omgeving van de distilleerderij liggen.

Meer informatie
Locatie WH 8
Merk Benriach
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 10
Land Schotland
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:BenRiach 10 Year Old
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.