Beefeater Burrough's Reserve

€ 75,00

Direct leverbaar !

Beefeater Burrough's Reserve herdefinieert het genot van jenever met de lancering van Burroughs Reserve. Gedistilleerd in een kleine historische koper pott still nog uit de 19e eeuw, is de geest dan op unieke wijze aan het rusten in Jean de Lillet eiken vaten. Een zeer fijne aperitief, Jean de Lillet wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke vintage jaren, waardoor de vaten van de optimale rustplaats voor een ultra-premium gin zorgen.

Geschiedenis

De geschiedenis van beefeater kan tot 1862 worden getraceerd, toen James Burrough die in 1835 geboren werd, een pand kocht om te kunnen distilleren. Hij kocht dit pand voor toen de tijd 400 pond. Een jaar later begon hij zijn eigen gin soort te ontwikkelen. In het begin gingen ze verder met de oorspronkelijke smaken van de vorige eigenaar, maar dit was alleen om de trouwe klanten die ze al hadden te houden. Later is mr. Burrough steeds meer gaan aanpassen. Zo zijn niet alleen hun product maar ook hun klanten aangepast aan zijn ideeën.

Op een lijst die hij bijhield van verschillende gin´s, zag hij wat voor gin´s in aanmerking kwamen voor de grote markt. Dit waren voor old toms en London dry gins. Met dit in zijn gedachte en veel experimenteren, bloed, zweet en tranen, heeft hij volgens hem de perfecte gin ontwikkeld vol van smaak. Vervolgens heeft hij het Beefeater genoemd.

Wat meteen een succes bleek werd zijn handelsmerk. Beefeater gin. Later werd pas duidelijk wat nou het geheim was van de gin. Negen ingrediënten waren echt van groots belang. Jeneverbes, engelwortel, engelwortel zaden, korianderzaad, zoethout, amandelen, lis wortel, sevilla sinaasappelen en citroenschil. Dit zorgde voor zijn grote succes.

Meer informatie
Merk Beefeater
Land Verenigd Koninkrijk
Inhoud 70 cl
Gewicht 1.3000
Alcoholpercentage in % 43
Soort gin Bloemen Gin, Citrus Gin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Beefeater Burrough's Reserve
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.