Beefeater Burrough's Reserve

70 cl

Beefeater Burrough's Reserve

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 69,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Soort Bloemen Gin, Citrus Gin
Alcohol % 43 %
Merk Beefeater
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Beefeater Burrough's Reserve herdefinieert het genot van jenever met de lancering van Burroughs Reserve. Gedistilleerd in een kleine historische koper pott still nog uit de 19e eeuw, is de geest dan op unieke wijze aan het rusten in Jean de Lillet eiken vaten. Een zeer fijne aperitief, Jean de Lillet wordt alleen gemaakt in uitzonderlijke vintage jaren, waardoor de vaten van de optimale rustplaats voor een ultra-premium gin zorgen.

Geschiedenis

De geschiedenis van beefeater kan tot 1862 worden getraceerd, toen James Burrough die in 1835 geboren werd, een pand kocht om te kunnen distilleren. Hij kocht dit pand voor toen de tijd 400 pond. Een jaar later begon hij zijn eigen gin soort te ontwikkelen. In het begin gingen ze verder met de oorspronkelijke smaken van de vorige eigenaar, maar dit was alleen om de trouwe klanten die ze al hadden te houden. Later is mr. Burrough steeds meer gaan aanpassen. Zo zijn niet alleen hun product maar ook hun klanten aangepast aan zijn ideeën.

Op een lijst die hij bijhield van verschillende gin´s, zag hij wat voor gin´s in aanmerking kwamen voor de grote markt. Dit waren voor old toms en London dry gins. Met dit in zijn gedachte en veel experimenteren, bloed, zweet en tranen, heeft hij volgens hem de perfecte gin ontwikkeld vol van smaak. Vervolgens heeft hij het Beefeater genoemd.

Wat meteen een succes bleek werd zijn handelsmerk. Beefeater gin. Later werd pas duidelijk wat nou het geheim was van de gin. Negen ingrediënten waren echt van groots belang. Jeneverbes, engelwortel, engelwortel zaden, korianderzaad, zoethout, amandelen, lis wortel, sevilla sinaasappelen en citroenschil. Dit zorgde voor zijn grote succes.