Bathtub Gin Magnum

150 cl

Bathtub Gin Magnum

150 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 77,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 150 cl
Soort Overig
Alcohol % 43 %
Merk Bathtub
Herkomst Verenigde Staten
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Bathtub Gin’ s bruine buitenkant doet ‘m oud lijken maar schenk het in gemixed met 1724 tonic, en zie de bruisende bellen van de gin-tonic omhoog komen. Met zijn authentieke afkomst en is het een echte gin met weinig toevoegingen. Wat hem zo uniek maakt is die echte oude en wat rauwe smaak van gin. Als of je opa hem zelf heeft gedistilleerd in zijn eigen huis. Dat gevoel geeft het je ook. Je neemt een slok uit de geschiedenis en voelt de beleving van Amerika begin 20e eeuw.

Met een scheutje citroen sap is het wat aangenamer, maar een schuifje komkommer met klein beetje zout doet het ook goed. Let goed op de kleur nadat het met tonic gemixt is. Een mooi troebel mistig grijs kleurtje waar je meteen dorst van krijgt en na een slok je dorst meteen weg neemt.

Populair erbij is 1724 Tonic, probeer eens uit wat er gebeurt onder UV straling.

Geschiedenis

Het jaar 1920 was het tijdperk van de drooglegging in Amerika, Gin was het overheersende drankje.

Dankzij de wat armoedigere manier van distilleren was er een minder goede kwaliteit van alcohol dan tegenwoordig. Alcohol moest uit hout in het destillaat komen, volgens het Amerikaanse 18e amendement was de verboden alcohol te fabriceren of te verkopen. Daardoor was het moeilijk om een goede kwaliteit gin te maken. Men liet het weken lang in een badkuip distilleren. Soms bleek dit niet goed te werken en de uitkomst er van kon fataal zijn. Sommige natuurlijke alcoholen zijn uitermate giftig.

Producenten van deze gin wisten hoe slecht ze hun eigen gin konden vertrouwen als het ging om je gezondheid, vandaar dat ze barmannen die in het geheim nog steeds alcohol verkochten vroegen zelf hun eigen recepten voor cocktails te verzinnen. In de hoop dat het dan wat minder giftig zou zijn.

Tegenwoordig is het wel verbeterd met de staat van giftigheid maar natuurlijke aroma zit er nog steeds dik in. Probeer het nu uit en proef een deel van de Amerikaanse geschiedenis.