Barbancourt 8 Year

70 cl

Barbancourt 8 Year

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 25,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 70 cl
Leeftijd 8
Alcohol % 43 %
Soort Bruine Rum
Merk Barbancourt
Herkomst Haïti
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Barbancourt 8 Year is een dubbel gedistilleerde rum en ook wel bekend onder de naam 5 Star Rum, gedistilleerd in ‘copper pot stills’ en gerijpt voor 8 jaar in eikenhouten Limousin vaten. Ronde, zuivere aroma’s van zoete vanille en eikenhout met fruitige tonen. Barbancourt 8 Year heeft een vol en delicaat boeket met zachte tonen van Caribische rook en verleidelijke hints van kruiden en fruit met op de achtergrond smaken van eikenhout.De afdronk is formidabel en precies zoals we die graag zien, een afdronk die perfect past bij de smaken en aroma’s en lekker lang van duur is zodat je van iedere slok nog minuten kan genieten.

Geschiedenis 
Het familiebedrijf begon op 18 maart 1862, de productie van rum kwam rechtstreeks uit suikerriet sap. Dupre Barbancourt , een Fransman uit de cognac - producerende regio Charente emigreerde naar Haïti en richtte zijn bedrijf aan het einde van 1862 op. Na het leren om rum te maken in december van dat jaar , begon hij al snel rum te verkopen voor HTG1.50 ( US $ 0,30) per gallon. Dupre Barbancourt liet geen erfgenaam achter en toen hij stierf werd het bedrijf doorgegeven aan zijn vrouw Nathalie Gardere , die erin slaagde met de hulp van haar neef , Paul Gardere.Toen ze stierf, had Paul het bedrijf tot aan zijn dood in 1946 gerund, toen nam zijn zoon Jean Gardere het stokje over, hij bevorderde de familietraditie tot 1990. Toen Jean overleed, nam Thierry Gardere het bedrijf weer over. En werd de vierde generatie van de Gardere familie om het bedrijf te leiden .Tijdens de 2010 aardbeving in Haïti , waarbij twee arbeiders stierven en ongeveer 86 mensen hun huizen verloren en er veel vergrijzende vaten werden vernietigd besloot het bedrijf om te stoppen met de productie van rum. Het aanbod en de prijzen van rum werden getroffen . Waardoor er in mei 2010 de productie alweer werd hervat.