Cocktail Shakers

  1. 1
  2. 2
  1. 1
  2. 2

Een cocktailshaker is een voorwerp dat bij het bereiden van bijna alle cocktails gebruikt wordt. Het is een afsluitbare beker, meestal van edelstaal, waarin de ingrediënten worden samengevoegd en vervolgens door elkaar geschud.
De cocktailshaker is in eerste instantie tot het leven geroepem om (alcoholische) dranken zo goed mogelijk te mixen. Met de tijd heeft de cocktailshaker zich ontwikkeld tot een belangrijk bargereedschap dat nog veel meer doet dan alleen shaken. Wanneer men ijsblokjes bij het mengsel in de shaker doet wordt de inhoud erg snel koud tijdens shaken. Op deze manier bereiken dranken die niet in de koeling worden bewaard ook in no-time de juiste koele temperatuur.

Welke cocktail shaker je uiteindelijk wilt gebruiken is afhankelijk van meerdere factoren, maar in combinatie met een strainer kan met elke shaker hetzelfde resultaat behaald worden. Dankzij ons brede aanbod bieden wij diverse simpele tot luxe varianten shakers in mooie kleuren en uitgaves aan. Of het nou voor professioneel gebruik is of voor thuis bij de bar. Er is voor ieder wat wils!

In eerste instantie maken we onderscheid in twee soorten cocktailshakers. De 'Cobbler Shaker' en de 'Boston Shaker', respectievelijk 3-delig en 2-delige shakers. Beide shakers zijn prima geschikt voor het maken van vrijwel elke cocktail.

Cobbler Shaker

De Cobbler Shaker is de bekendste variant onder de cocktailshakers en bestaat uit 3 delen. Namelijk de beker waar de ingrediënten in gaan, een middenstuk met enkele gaatjes aan de bovenkant om door te schenken en het bovenstukje om het geheel af te sluiten tijdens het shaken. Na het shaken hoeft dus alleen maar het bovenstuk eraf en kun je de mix direct in een glas schenken zonder dat de ongewenste ingrediënten meekomen. Deze shaker is dus vooral geschikt voor het shaken van cocktails waarbij niet alle ingrediënten in het uiteindelijke glas moeten komen. Het bovenste deel van deze shaker kan vaak ook gebruikt worden als een kleine maatbeker.

Boston Shaker

De Boston Shaker bestaat uit twee delen, een beker of glas en een metalen beker welke exact op elkaar aansluiten waardoor er een gesloten ruimte ontstaat. Giet dus alle ingrediënten in het glas, plaats de metalen beker op de bovenkant en het shaken kan beginnen. Het voordeel van de Boston shaker is dat je nooit te veel kunt maken. Vaak kun je je mix zien vanwege een transparanten glas of beker.

French Shaker

De French Shaker is in principe hetzelfde als de Cobbler Shaker, maar mist het bovenste dopje waardoor er niet geschonken kan worden zonder dat alles in de shaker naar buiten komt zetten. Waar nodig kan altijd nog een strainer (zeef) gebruikt worden om ongewenste ingrediënten uit het glas te houden.

Speedshaker 

Dit is een glas dat over het cocktailglas heen geplaatst wordt om het glas af te sluiten waarna het schudden kan beginnen. Deze mag niet in combinatie met ijsblokjes worden gebruikt.