Balmenach 1988 Signatory CS 56.6%

€ 144,50

Direct leverbaar !

Balmenach 1988 Signatory Cask Strength 56.6% heeft mogen rijpen op Hogshead vaten voor een periode van 26 Jaar.

Geschiedenis:

Balmenach was opgericht in 1824 door James McGregor en was een van de oudste distilleerderijen. De distilleerderij ligt in Cromdale, in het hart van whisky land in Speyside. De Balminoch distilleerderij was eerder een familie gerunde boerderij distilleerderij, maar na de Excise Act van 1823, werd een van de eerste juridisch draaien distilleerderijen. De naam komt uit het Gaelic 'Am Baile Meadhnach' betekent 'de middelste boerderij'. De distilleerderij bleef in McGregor familie handen voor enige tijd en in 1987 werd omgedoopt tot de Balmenach Glenlivet Distillery Company. De distilleerderij werd verkocht in 1922 en later werd een deel van de Distillers Company Limited in 1925 voordat het werd overgenomen, in 1930, door de Schotse Malt Distillers (SMD). De distilleerderij gebruikt een innovatief negentiende-eeuwse Franse uitvinding genaamd een Saladin Box, een apparaat dat drastisch bezuinigd het moutproces. Tijdens de jaren 1980, SMD gebruikt de Saladin Box op Balmenach om de meerderheid van de Speyside-gebaseerde distilleerderijen voorzien van gemoute gerst. In 1992, de eerste - en tot dusver enige - officieel huis botteling werd uitgebracht in de vorm van Balmenach Twaalf jaar oud. Er zijn onafhankelijke bottelingen van bedrijven, waaronder Gordon en MacPhail en Deerstalker en de geest wordt ook gebruikt in verschillende premium blends, een dergelijk mengsel wordt Johnnie Walker geweest.

Signatory is een onafhankelijke bottelaar die gespecialiseerd is in zeldzame whisky’s, whisky’s die anders gebruikt zouden worden voor blended bottelingen. Bij Drankgigant.nl bieden we een groot aanbod aan van Signatory, een aanbod van vele Schotse distilleerders verdeeld over de;

  • Vintage serie
  • Unchillfiltered serie
  • Cask Strength serie 

Vrijwel alle bottelingen komen van single casks en het proces is erg arbeidsintenstief; labels worden handmatig op de flessen geplakt en ook met de hand verpakt. Een van de kenmerken van Signatory is dat men nooit kleurstoffen toevoegt aan de whisky, vele bottelaars voegen caramel toe voor een rijkere en diepere kleur maar dit tast tegelijkertijd het karakter aan.

Signatory heeft zijn naam gemaakt door superieure bottelingen die tevens zeer stijlvol verpakt zijn. Iedere botteling bevat informatie over het vatnummer, de datum van distillatie en botteling en iedere fles is individueel genummerd. Een uniek product!

U bent altijd vrij om bij ons het individuele nummer van de fles bij ons op te vragen, zodat u er zeker van bent wat u precies van ons gaat ontvangen!

 

Meer informatie
Locatie Market 1
Merk Balmenach
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 56 %
Leeftijd 26
Land Schotland
Streek Speyside
Bottelaar whisky Signatory
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Balmenach 1988 Signatory CS 56.6%
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.