Ballantine's Groot 1,5 XL

€ 37,50

Direct leverbaar !

Ballantine's finest is een heerlijke en elegante blended whisky, U zult heerlijke aroma's van honing en kruiden ruiken. Op de tong zult u een smakenpalet ontdekken met tonen van melkchocolade, rode appels en vanille. Een verfijnde afdronk met bloemerige notities maakt het helemaal af.   

Een zeer grote Ballantine's van maar liefst 1,5 Liter, net zo lekker als de 'gewone' variant enkel een paar slagen groter. 

 

Geschiedenis:

Ballantine is een whisky soort uit het assortiment van Blended Schotse Whisky. In het jaar 1827 richtte de boerenzoon George Ballantine een kleine supermarkt op en leverde veel en verschillende soorten whisky’s aan zijn klanten. In 1865 overhandigde George de supermarkt aan zijn oudste zoon die later een grotere vestiging opende in Glasgow. Hier concentreerde hij zich op de wijn, gedistilleerde handel en catering aan de klanten. In deze tijd begon hij zijn eigen mengeling te creëren. George Junior, de tweede zoon van George Ballantine was erg onder de indruk van deze mengeling en ging er mee verder. De whisky werd op de markt gebracht onder de naam ‘’ George Ballantine Son Ltd’’. De smaak van Ballantine’s is afhankelijk van de 50 verschillende soorten Single Malts. Door deze mengeling is de familie Ballantine zich verder gaan ontwikkelen in de Single Malt whisky’s. Zakelijk bloeide het bedrijf goed en de familie verkocht winstgevend het bedrijf door aan Barclay en McKinlay in 1919. Aangezien er veel en vooral goede concurrentie was op dat moment, heeft Ballantine de middelen die nodig waren voor de whisky’s met grote maten verhoogd, zodat de whisky ook een internationaal succes werd. In het jaar 1937 werd Ballantine’s verworven door Hiram Walker Gooderham & worts.

Meer informatie
Merk Balantine's
Land Schotland
Leeftijd Niet Vermeld
Inhoud 150 cl
Gewicht 2.7000
Alcoholpercentage in % 40
Type whisky Blended
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ballantine's Groot 1,5 XL
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.