Bacchus Cherry

37,5 cl

Bacchus Cherry

37,5 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 2,39
Excl. € 0,20 statiegeld
  • Vanaf 24 voor € 2,20 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 37,5 cl
Land Belgie
Type Bier Fruit
Alcohol % 5,8 %
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Bacchus Cherry is een fris kriekenbier gemaakt op basis van Vlaams Bruin. De smaak is licht zoetig en zuur en de kleur van het Bacchus Kriekenbier is roodbruin. Het productieproces van het bier is hetzelfde als dat van de St. Louis fruitbieren, dat ook in handen is van Kasteelbrouwerij van Honsebrouck. Het enige verschil is dat hierbij het fruit op geuzelambiek  rijpt in plaats van op Oud Vlaams Bruin. Een pittige verfrisser!

De naam Bacchus is afgeleid van de Romeinse god van de wijn, maar ook de god van de roes en dronkenschap is, toepasselijk voor de smaak van het bier.

Brouwerij van Honsebrouck

De oprichter van Brouwerij van Honsebrouck is Amandus van Honsebrouck. Hij is landbouwer en richt in 1811 in zijn woonplaats een brouwerij op. Na zijn plotselinge overlijden neemt zijn zoon Emile het werk over en verhuist in 1900 naar Ingelmunster waar hij samen met zijn vrouw de brouwerij opricht genaamd Sint-Jozef.

Paul en Ernest van Honsebrouck, de zonen van Amandus, nemen de brouwerij over als 3e generatie. Zij leggen zich toe op de bieren van lage gisting: bock, export en pils.

In 1986 koopt de familie van Honsebrouck het kasteel van Ingelmunster en kondigt 3 jaar later het Kasteelbier Donker aan, gebaseerd op de bekende abdijbieren. In 1995 word het Kasteel-assortiment uitgebreid met een Tripel, in 2007 met Kasteel Rouge, in 2008 met een Blond en in 2013 met Hoppy