Bacardi Superior Zakflacon

€ 5,95

Direct leverbaar !

De Bacardi Superior is een heerlijke variant uit de Bacardi collectie wordt gekenmerkt als een 'light-bodied' witte rum die voor een periode van 1 á 2 jaar wordt gerijpt in speciaal geselecteerde eikenhouten vaten. Deze speciale manier van rijpen is uiteraard ten goede om de consistente kwaliteit van de Bacardi Superior te perfectioneren.

Op de neus is deze drank niet erg ''Rummy'' en zou je kunnen zeggen dat het een bepaalde vodka smaak heeft. Een geringe zoete plantaardige aroma maakt de neus compleet. De smaak heeft zoete inzendingen die snel drogen en bevatten aroma's van nootachtige notities met een vleugje blauwe kaas. Er is een hint van diesel aanwezig, hoewel het niet de meest vloeiende aroma is die u vindt in een rum. De smaken zijn zeer licht en vluchtig, er zijn goede indicatoren die dit goed zullen mengen in drrankjes met een veeleisende lichtere rum basis. Een heerlijke en gemiddelde afdronk zorgen ervoor dat u nog relaxed kunt nagenieten van de heerlijke aroma's die in het gehemelte achterblijven.

Bacardi

Het onomstreden en wereldberoemde merk Barcardi is het grootste particulier familiebedrijf in de wereld. Haar merkenportefeuille omvat meer dan 200 merken en labels waaronder de gelijknamige Bacardi Rum die is opgericht op 4 februari 1862 en familie-eigendom is voor de afgelopen zeven generaties. Bacardi is dusdanig succesvol geworden dat het nu bijna 6.000 mensen telt en haar merken op 27 verschillende faciliteiten die worden geproduceert in 16 markten. Met het verkoop in meer dan 150 landen die zijn verspreid over vier continenten zou het merk Bacardi het recht hebben om zich de meest succesvolle rum van de wereld te noemen. Het bedrijf verkoopt meer dan 200 miljoen flessen per jaar in bijna 100 verschillende landen. In 2007 bedroeg in 2007 maar liefst $ 5,5 miljard, dat is een stijging van maar liefst $ 4,9 miljard ten opzichte van 2006. Bacardi Limited is gevestigd in Hamilton, een plaatje in Bermuda, en heeft een 16-koppige raad van bestuur die onder leiding staat van de verre kleinzoon van de oorspronkelijke oprichter Facundo L. Bacardi.

De geschiedenis van Bacardi

Het begon allemaal bij Facundo Bacardí Massó, een Catalaanse wijnhandelaar die is geboren in Sitges, Catalonië (Spanje) in 1814. In het jaar 1830 emigreerde Facundo naar Cuba, dit was tevens ook de periode dat rum goedkoper werd gemaakt en niet zoals de verfijnde dranken die werden verkocht in luxe tavernes. Don Facundo begon een poging om ''tamme'' rum door het isoleren van een eigen giststam te produceren. Deze giststam wordt tot de dag van vandaag nog steeds gebruikt tijdens de Bacardi productie, en is één van de toegevoegde puzzelstukjes voor het unieke smaakprofiel. Na het experimenteren met verschillende technieken kwam onze grote vriend Facundo Bacardí Massó tot het geniale idee om de rum te filteren door kool om onzuiverheden te verwijderen. In aanvulling op deze slimme strategie, gebruikte Facundo witte eiken vaten om de drank een wat milder effect te geven.

Na deze goed geproduceerde handeling en abstracte voorbereiding was de eerste duidelijke ''wit'' rum in de wereld verschenen. Ten goede van alle commerciële inspanningen, opende Facundo en zijn broer Jose een winkel in Santiago de Cuba, deze distilleerderij kochten ze in 1862 en was het begin van de inspiratie voor devormgeving van Bacardi. In de nok van het gebouw woonden vleermuizen, hierop is het ''Bat-logo'' dat u op alle Bacardi producten ziet geïnspireerd. De jaren 1880 en 1890 waren roerige tijden voor Cuba en het bedrijf. Emilio Bacardi, de oudste zoon van Don Facundo, werd herhaaldelijk gevangen gezet en verbannen uit Cuba, dit had te maken met het rebellenleger dat tegen Spanje vocht in de Cubaanse Oorlog van Onafhankelijkheid.

Meer informatie
Merk Bacardi
Inhoud 20 cl
Alcoholpercentage 37 %
Leeftijd Niet Vermeld
Land Bermuda
Kleur rum Witte Rum
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.