Bacardi Ron 8 Anos

€ 24,95

Direct leverbaar !

Bacardi Ron 8 Anos is een rum die is gemaakt op basis van de beste rums en heeft een rijpingsproces doorstaan van minimaal 8 jaar, dit proces vindt plaats in kleine eikenhouten vaten, deze vaten vormen de basis voor een unieke en karakteristieke blend. Een blend die zeer fijn en zacht wegdrinkt met een lichte afdronk die niet té lang blijft hangen maar wel lang genoeg om, als het even kan, er nog een glaasje van in te schenken. De rum bevat een lichte rooksmaak en duidelijke houttonen, afkomstig van het langdurige rijpingsproces, die deze Bacardi Ron 8 Anos een unieke stijl geven. Er zijn tonen van vijgen, dadels en gedroogde pruimen te proeven met hints van zoete karamel. Een delicatesse! 

De nauwkeurige voorbereiding van deze drank proeft u direct nadat u de fles heeft geopend. De zachte, uitnodigende en zeer evenwichtige aroma's zullen ervoor zorgen dat dit niet de laatste keer is dat u deze drank zult ordenen. De aroma's van geedroogde pruimen, lichte karamel en een prachtige licht eiken aroma zorgen in combinatie met hints van specerijen voor een memorabele ervaring. 

Bacardi

Het onomstreden en wereldberoemde merk Barcardi is het grootste particulier familiebedrijf in de wereld. Haar merkenportefeuille omvat meer dan 200 merken en labels waaronder de gelijknamige Bacardi Rum die is opgericht op 4 februari 1862 en familie-eigendom is voor de afgelopen zeven generaties. Bacardi is dusdanig succesvol geworden dat het nu bijna 6.000 mensen telt en haar merken op 27 verschillende faciliteiten die worden geproduceert in 16 markten. Met het verkoop in meer dan 150 landen die zijn verspreid over vier continenten zou het merk Bacardi het recht hebben om zich de meest succesvolle rum van de wereld te noemen. Het bedrijf verkoopt meer dan 200 miljoen flessen per jaar in bijna 100 verschillende landen. In 2007 bedroeg in 2007 maar liefst $ 5,5 miljard, dat is een stijging van maar liefst $ 4,9 miljard ten opzichte van 2006. Bacardi Limited is gevestigd in Hamilton, een plaatje in Bermuda, en heeft een 16-koppige raad van bestuur die onder leiding staat van de verre kleinzoon van de oorspronkelijke oprichter Facundo L. Bacardi.

De geschiedenis van Bacardi

Het begon allemaal bij Facundo Bacardí Massó, een Catalaanse wijnhandelaar die is geboren in Sitges, Catalonië (Spanje) in 1814. In het jaar 1830 emigreerde Facundo naar Cuba, dit was tevens ook de periode dat rum goedkoper werd gemaakt en niet zoals de verfijnde dranken die werden verkocht in luxe tavernes. Don Facundo begon een poging om ''tamme'' rum door het isoleren van een eigen giststam te produceren. Deze giststam wordt tot de dag van vandaag nog steeds gebruikt tijdens de Bacardi productie, en is één van de toegevoegde puzzelstukjes voor het unieke smaakprofiel. Na het experimenteren met verschillende technieken kwam onze grote vriend Facundo Bacardí Massó tot het geniale idee om de rum te filteren door kool om onzuiverheden te verwijderen. In aanvulling op deze slimme strategie, gebruikte Facundo witte eiken vaten om de drank een wat milder effect te geven.

Na deze goed geproduceerde handeling en abstracte voorbereiding was de eerste duidelijke ''wit'' rum in de wereld verschenen. Ten goede van alle commerciële inspanningen, opende Facundo en zijn broer Jose een winkel in Santiago de Cuba, deze distilleerderij kochten ze in 1862 en was het begin van de inspiratie voor devormgeving van Bacardi. In de nok van het gebouw woonden vleermuizen, hierop is het ''Bat-logo'' dat u op alle Bacardi producten ziet geïnspireerd. De jaren 1880 en 1890 waren roerige tijden voor Cuba en het bedrijf. Emilio Bacardi, de oudste zoon van Don Facundo, werd herhaaldelijk gevangen gezet en verbannen uit Cuba, dit had te maken met het rebellenleger dat tegen Spanje vocht in de Cubaanse Oorlog van Onafhankelijkheid.

Het begin van de successen van Bacardi

Emilio's broers Facundo en José en zwager Henri (Don Enrique) Schueg bleven in Cuba met de moeilijke taak om het bedrijf staande te houden tijdens de periode van oorlog. De vrowuen in de familie werden verbannen in Kingston, de wereldberoemde stad in Jamaica. Na de Cubaanse Oorlog van Onafhankelijkheid en de Amerikaanse bezetting van Cuba, werd ''The Original Cuba Libre'' en de Daiquiri geboren met Bacardi Rum. In 1899 werd de Amerikaanse generaal Leonard Wood benoemd.

Na het jaar 1912 reisde Emilio Bacardi naar Egypte waar hij een mummie kocht voor het toekomstelijke Emilio Bacardi Moreau Stedelijk Museum in Santiago de Cuba. In Santiago kreeg Facundo M. Bacardi de taak om de ondernemingen verder te beheren, samen met Schueg. Het internationale expansie bedrijf werd door de opening van nieuwe bottelarijen in Barcelona (1910) en New York City (1915). De New York fabriek werd al snel stilgelegd als gevolg van verbod, terwijl juist rond deze tijd Cuba een hotspot werd voor de Amerikaanse toeristen.

Bacardi dranken zijn niet te vinden in Cuba, het belangrijkste merk van rum in Cuba is Havana Club, het bedrijf dat genationaliseerd werd tijdens de revolutie. Bacardi kocht het merk van de oorspronkelijke eigenaar, de Arechabala familie. De Cubaanse regering, in samenwerking met het Franse bedrijf Pernod Ricard, verkoopt haar Havana Club producten internationaal, met uitzondering van de Verenigde Staten en haar grondgebied. Bacardi gemaakte Havana Club rum is gebaseerd op het originele recept uit de Arechabala familie, en wordt verkocht in Florido en geproduceert in het Puerto Rico. Bacardi blijft een strijd voeren met de rechtbank om de poging om hun eigen Havana Club handelsmerk te kunnen legaliseren buiten de Verenigde Staten.

De gewonnen prijzen voor Bacardi

Het zou onvoorstelbaar zijn wanneer de meest beroemde rum van de wereld geen prijzen in de wacht heeft kunnen slepen door zijn kwaliteit. In zijn ruim 150-jarige geschiedenis heeft Bacardi rum bijna 600 onderscheidingen voor kwaliteit en productveiligheid profiel gekregen. Door deze erkenningen is Bacardi met afstand 's wereld meest bekroonde rum. Emblemen van gouden medailles en de Spaanse Coat of Arms zijn uitgereikt tijdens de vormende jaren van het bedrijf op elke fles Bacardi Rum. Ondanks het feit dat veel van aanbod van Bacardi gericht is op de lagere en middelste deel van de prijs spectrum, hebben Bacardi rum goede scores weten te behalen tijdens een aantal internationale geest ratings wedstrijden. Verschillende Bacardi geesten hebben uitmuntend gepresteerd. De klassieke Bacardi 8 heeft bijvoorbeeld 2 gouden medailles en een zilveren medaille ontvangen tijdens de San Francisco World Spirits Competition tussen 2008 en 2010. 

Daarnaast ontving de Bacardi Rum de Internationale High Quality Trophy in het World Monde Selecttion Quality Selecties in 2010, en een Grote Gouden Medaille in 2011. Bacardi Gold, Bacardi 8 en Bacardi Reserva Limitada werden ook toegekend tijdens de International High Quality Trophy Awards bij de World de 2010 Monde Selection Quality Selecties. Proof66 is een website die aggregaten professionele beoordelingen uit de Bevarge Testing Institute en andere professionele classificatie organisaties. Deze site plaatste de Bacardi Reserva Limitada, Bacardi Solera 1873, en Bacardi 8 aan de bovenkant van de Top 10 percentiel van alle nominale geesten.

Meer informatie
Merk Bacardi
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd 8
Land Bermuda
Kleur rum Bruine Rum
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.