Aultmore 12 Years Foggie Moss

70 cl

Aultmore 12 Years Foggie Moss

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 37,50
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Aultmore
Land Schotland
Leeftijd 12
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Speyside
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

De Aultmore 12 years old is een mooie whisky uit de serie van John Dewar & Sons, normaal word deze whisky gebruikt voor de blended whisky van Dewar’s. Deze Aultmore heeft mogen rijpen voor 12 jaar op refill hogsheads wat resulteert in een milde zoete dram. Hij is mooi strogeel van kleur met op de neus een levendige verfijnde zoetheid met aroma’s van appel, peer, popcorn, honing en vanille die worden vergezeld door groene kruiden en een mooi bloemig accent. Het is een zachte dram met een fijne fruitigheid met tonen van aardbei, appelcompote en peer, hij beschikt over zachte toon van eikenhout en een heerlijk mondgevoel de afdronk is heerlijk lang en zacht.

Geschiedenis:

Aultmore Distillery is gevestigd in het noordwesten van Keith, Speyside. Direct gelegen aan de beek “ Burn of Achinderran “ die op zijn beurt weer uitmond in de rivier de “ Isla “ in het plaatsje Keith. Aultmore Distillery is in 1895 gebouwd in opdracht van Alexander Edward, in 1888 had Alexander Edward ook al de Craigellachie Distillery gebouwd samen met Sir Peter J. Mackie. In 1896 Werd hij ook nog eigenaar van van Benrinnes, waarna er in 1897 voor het eerst vloeistof vloeide bij de Aultmore Distillery.

Na verschillende turbulente jaren is de distilleerderij verkocht aan John Dewars & Sons, waar na de tweede wereld oorlog de productie weer werd hervat. Door de jaren heen zijn er diverse grote veranderingen geweest, zo hebben ze in 1950 een installatie laten bouwen om de afvalstoffen te verwerken tot een hoog eiwithouden veevoer, in 1967 werden de stills opgebouwd van kolen naar stoom en werd de mout nu ingekocht waardoor de twee moutvloeren af-gestoten konden worden. Tijdens de sluiting in 1970 tot 1971 is de distilleerderij grondig verbouwd, onder andere een verdubbeling in capaciteit en is de oude Aultmore Distillery verdwenen.

Leuk om te weten:

Aultmore betekend “ Big Burn “ in het Gaelic, wat op zijn beurt weer vertaald kan worden als “ Grote Stroom

Het water van de Burn of Auchinderran wordt gebruikt voor zowel het distilleren als voor het koelen.

Deze ontspringt in de “ Foggie Moss “ de heuvels ten noorden van de distilleerderij.