Auchroisk 10 Year Flora & Fauna

€ 47,95

Direct leverbaar !

Auchroisk 10 Year Flora & Fauna is een prachtige whisky met een gouden kleur en heerlijke aroma's op de neus. Namelijk zoete en frisse aroma's met dank aan amandelen, gedroogd marzepein en pure chocolade. Op de mond heeft hij een lichte en frisse smaak met aan het begin een heerlijk zoetje. De afdronk is van smaak iets wat je totaal niet had verwacht bij de aroma's en smaken. Hij is namelijk verrassend genoeg ietwat drogend en vrij kort, maar wel perfect gebalanceerd. 

Geschiedenis Auchroisk:

De Auchroisk distilleerderij is gebouwd in het jaar 1974 door Justerini & Brooks en is gelegen in Banffshire. Banffshire is een plaats dat zich bevind in de regio Speyside in Schotland. Op het moment dat deze distilleerderij gebouwd werd, was er een enorme vraag naar blended whisky. De vraag hiernaar is heden nog steeds erg groot. Het grootste gedeelte van de productie van Auchroisk wordt daarom ook gebruikt als blended whisky's, waaronder in die van J&B en minder dan 10% van de productie wordt op de markt gebracht als een single malt whisky. De distilleerderij is heden nog steeds vind baar op de zelfde plek als waar hij gebouwd is in 1974, de eigenaar van het bedrijf is op dit moment Diageo. Auchroisk haalt zijn water van de dichtsbijzijnde water bron Dorie's Well.

Flora & Fauna

Ook wel F&F is een zo genoemde private bottelaar, die is opgericht door Diageo. F&F is een populaire bottelaar, maar die in de loop van de jaren economisch sterk achteruit is gegaan. De serie van deze bottelaar is al een lange tijd beëindigd en enkele bottelingen zijn helemaal niet meer verkrijgbaar, gelukkig is er bij Drankgigant.nl een ruime collectie aanwezig. Op de distilleerderijen van Diageo die over een winkel beschikken, worden ook nog enkele soorten verkocht. De naam van deze bottelaar is Michael Jackson. 

Meer informatie
Locatie WH 11
Merk Auchroisk
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 43 %
Leeftijd 10
Land Schotland
Streek Speyside
Bottelaar whisky Flora / Fauna
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Auchroisk 10 Year Flora & Fauna
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.