Arran Orkney Bere Barley Limited

70 cl

Arran Orkney Bere Barley Limited

70 cl
Share:

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 99,50
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Merken Arran
Land Schotland
Leeftijd 8
Inhoud 70 cl
Alcohol % 46 %
Type Single Malt
Streek Arran
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Arran Malt Orkney bere Barley een prachtige luxe uitgave. Niet alleen prachtig, maar ook ontzettend lekker. Op de neus bevat hij heerlijke aroma's van broodkorsten, hooi en biscuit. Deze heerlijke aroma's worden ondersteund door tonen van citrusvruchten, waardoor de whisky een erg tropische indruk wekt. De lekkere smaken doen je denken aan lemon curd, zoete mloen en gedroogde kokos. Een heerlijke zoete en frisse whisky dus. De afdronk is heel lang, waardoor je lekker lang kunt nagenieten met een peperachtig randje eraan.

Geschiedenis:

Arran is een uniek eiland dat bekend staat als Schotland in het klein, want het landschap, de bergen en laaglanden, valleien en de meren lijken precies op die van Schotland. In het begin van de 19e eeuw waren er meer dan 50 distilleerderijen op het eiland Arran, de meeste van deze distilleerderijen waren illegaal en hielden zich zorgvuldig verborgen voor de ogen van de belasting ontvangers. 
Arran is een distilleerderij die in 1995 werd geopend door de familie Currie. Arran was weer de eerste distilleerderij op het eiland Arran na dat de laatste gesloten was in 1837.

Arran gebruikt een traditionele methoden voor het distilleren van haar whisky. Tijdens het distilleren worden er houten washbacks en koperen ketels gebruikt om de exacte methoden te kunnen gebruiken en te behouden. De locatie van deze distilleerderij ligt op een perfecte plek , deze plaats biedt het ideale water voor de productie van de whisky. Het water dat uit het meer Loch Na Davie komt stroomt dwars door de distilleerderij heen en  wordt gereinigd door graniet en verzacht door turf. Door de combinatie van frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van deze overheerlijke malts.

De naam whisky mag pas gebruikt worden na dat hij een rijpingsproces van minimaal 3 jaar en 1 dag heeft ondergaan. Hierdoor is de distilleerderij Arran sinds 1998 pas een whiskyproducent. Om dat te vieren werd een gelimiteerde oplage voor de verkoop vrijgegeven, dit is een traditioneel gebruik.
Arran Single Malt wordt veel gebruikt in blended whisky’s zoals Loch Ranza en Holy Isle Cream Liquor.