Arran 12 Year Cask Strength Mini 52.9%

€ 5,50

Direct leverbaar !

Arran 12 Year Cask Strength mini, deze bruinachtige gouden whisky bevat op de neus volle en intense aroma's van pure chocolade met tonen van gebrand eikenhout en gebakken appels. In de mond heeft Arran 12 Year Cask Strength tonen van zacht citrusfruit met smaken van kaneel, warme sherry, appel, rijke sinaasappelen met een mooie olie-achtige, romige textuur die soepel de mond ingaat. De afdronk is krachtig en smaakvol met een bitterzoete smaak van gebrande suiker en droog eikenhout.

Arran is een uniek eiland dat bekend staat als Schotland in het klein, want het landschap, de bergen en laaglanden, valleien en de meren lijken precies op die van Schotland. In het begin van de 19e eeuw waren er meer dan 50 distilleerderijen op het eiland Arran, de meeste van deze distilleerderijen waren illegaal en hielden zich zorgvuldig verborgen voor de ogen van de belasting ontvangers. 
Arran is een distilleerderij die in 1995 werd geopend door de familie Currie. Arran was weer de eerste distilleerderij op het eiland Arran na dat de laatste gesloten was in 1837.

Arran gebruikt een traditionele methoden voor het distilleren van haar whisky. Tijdens het distilleren worden er houten washbacks en koperen ketels gebruikt om de exacte methoden te kunnen gebruiken en te behouden. De locatie van deze distilleerderij ligt op een perfecte plek , deze plaats biedt het ideale water voor de productie van de whisky. Het water dat uit het meer Loch Na Davie komt stroomt dwars door de distilleerderij heen en  wordt gereinigd door graniet en verzacht door turf. Door de combinatie van frisse berglucht, een zilte zeebries en de warme golfstroom zijn perfect gebleken voor de rijping van deze overheerlijke malts.

De naam whisky mag pas gebruikt worden na dat hij een rijpingsproces van minimaal 3 jaar en 1 dag heeft ondergaan. Hierdoor is de distilleerderij Arran sinds 1998 pas een whiskyproducent. Om dat te vieren werd een gelimiteerde oplage voor de verkoop vrijgegeven, dit is een traditioneel gebruik.
Arran Single Malt wordt veel gebruikt in blended whisky’s zoals Loch Ranza en Holy Isle Cream Liquor.

Meer informatie
Locatie A 1
Merk Arran
Inhoud 5 cl
Alcoholpercentage 53 %
Land Frankrijk
Type drank Whisky
Mini categorie Mini Flesjes
Mini verpakking Glas
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Arran 12 Year Cask Strength Mini 52.9%
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.