Ara Bier

€ 2,19

Direct leverbaar !

Ara Bier heeft een typisch bittere hopsmaak en aroma. Het is een van de hoofdbieren van de Brouwerij ‘De Dolle Brouwers’ en is heel het jaar door te koop. Het bier heeft niet alleen een opmerkelijke naam maar heeft ook een ongewoon brouwproces. Althans, in België ongewoon, voor dit bier word het proces dry-hopping (droge hopping) toegepast en deze methode is beter bekend in Engeland.

Door dit proces is het bier niet langer houdbaar dan één jaar. Het best koel te serveren en op een koele en donkere plek te bewaren. Dit bier is niet het enige bier van de bouwerij met een opmerkelijke naam van de, zo is er ook het Oerbier en de Dulle Teve die net zo speciaal zijn! 

De brouwerij

Brouwerij de Dolle Brouwers is gevestigd in Esen waar vroeger 6 brouwerijen en 2 stokerijen te vinden waren. Hiervan is uiteindelijk slechts één brouwerij overgebleven. Deze brouwerij werd in 1835 gebouwd en is later overgekocht en door vier verschillende brouwers gerund. Zij hadden thuis zitten experimenteren met het brouwen van bier in een wastobbe waarbij ze alleen natuurlijke ingrediënten gebruikten en waar vooral de nagisting van het bier voorop stond.

De naam van de brouwerij is afgeleid van een fietsclubje ‘De Dolle Dravers’ waar de huidige brouwers deel van uitmaakten. Omdat niet alleen hun fiets- en wegenkennis werd verbeterd tijdens de fietsritten maar ook hun bierkennis vonden ze het toepasselijk om een brouwerij te beginnen.

Meer informatie
Inhoud 33 cl
Alcoholpercentage 8.0 %
Land Belgie
Brouwerijen Dolle Brouwers
Type bier Blond, Overig
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.