Appleton Special Gold Rum

€ 14,95

Direct leverbaar !

Een met de hand vervaardigde blend die kwaliteit voorop stelt zonder daar een premium prijs voor te rekenen, dat is de Appleton Special Gold Rum.

Het smakenpalet is complex maar wel goed uitgebalanceerd, het volle karakter bestaat uit zoete appel, milde melasse met een vleugje alcohol. Omringd door de heerlijke zoete geur van appels en honing wordt de neus verleid, het is dan ook een verrukkelijke en zeer uitnodigende rum.

Geschiedenis
Appleton is een van de bekendste rums van Jamaica. De plantage bestond al in 1655, het jaar dat de Engelsen het eiland Jamaica van de Spanjaarden veroverden. Maar sinds 1749 wordt er bij deze onderneming rum geproduceerd en hierbij is Appleton estate ook één van de oudste ondernemingen van het eiland. Het bedrijf bezit een plantage van 4400 hectare in het westen van Jamaica en er wordt circa 216.000 ton suikerriet per jaar geproduceerd. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van een grote drankenhandel,- en producent uit de hoofdstad Kingston genaamd J. Wray and Nephew.

Appleton produceert diverse soorten rum zoals: white, gold, dark en diverse langdurig op vaten gerijpte rum. Maar ook produceren zij overproof, dat is een lokaal populaire witte rum met een alcoholpercentage van 63% en de punch, een extra donkere en aromatische rum. Appleton rum is internationaal bekend om de hoge kwaliteiten van de producten. 

Meer informatie
Merk Appleton
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Leeftijd Niet vermeld
Land Jamaica
Kleur rum Bruine Rum
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appleton Special Gold Rum
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.