Appenzeller Bitter

100 cl

Appenzeller Bitter

100 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,95
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Inhoud 100 cl
Alcohol % 29 %
Land Zwitserland
Merk Appenzeller
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Appenzeller Bitter is een kruidenbitter dat uit 42 kruiden bestaat, met onder andere de smaken van wortels, bladeren en bloesem. Voor het samenstellen van dit heerlijke drankje zijn alleen natuurlijke extracten gebruikt.

Geschiedenis:

Emiel Ebneter richtte zijn distilleerderij op in het jaar 1902. Hij werd geïnspireerd door veel kruiden uit zijn omgeving waarmee hij begon te experimenteren. Appenzeller werd pas in het jaar 1907 een geregistreerde merknaam. Dit was ook het jaar waarin Appenzeller Alpenbitter een gouden medaille won op de wereldtentoonstelling in Parijs. Het jaar daarna kwam de schoonbroer van Ebneter er ook bij. Zo ontstond het bedrijf 'Emil Ebneter & Co'.  In 1914 was het weer raak, want toen kreeg de Alpenbitter een gouden medaille op de wereldtentoonstelling in Zwitserland.