Ambrosia Wit

€ 6,95

Direct leverbaar !

Deze witte kruiden/honing wijn, gemaakt van volgerijpte druiven heeft een erg lekkere zoete smaak. Aroma´s van honing, zoethout, vanille, kaneel, kruiden en bloemen ontdekt u in de geur en de smaak. Kan goed gedronken worden bij onder andere als aperitief of voor het slapen gaan. De perfecte serveer temperatuur is tussen de 9 - 12 graden.

Sinds 30 jaar geleden zijn de Ambrosia wijnen verkrijgbaar in Nederland en België. De wijnen met eigen zoete karakter staan voor ‘Gezond Genieten’ en is in de basis van medicinale honingwijn.

De Ambrosia wijnen komen uit Sicilië, een zuidelijk eiland van Italië. Door de straat van Messina wordt Sicilië gescheiden van het vaste land. Sicilië is bekend om een van de meest actieve vulkanen van de wereld, Etna. In Sicilië zijn de weersomstandigheden uitmuntend voor het verbouwen van vruchten, amandelen, olijven en druiven. Hierdoor is Sicilië al ruim 2000 jaar een groot producent van gewassen. Sinds de 14 de eeuw is het eiland ook begonnen met wijn produceren, en heeft het een eigen florerende wijnbouwcultuur opgebouwd. Ze produceerden vooral zoeten wijnen die aan het vaste land van Italië verkocht werden of geëxporteerd werden naar Afrika. De afgelopen 10 jaar heeft Ambrosia grote stappen genomen en is de kwaliteit sterk verbeterd.

De heerlijke zoete wijnen worden gemaakt van delicate muskaat druiven, met een diepgouden kleur en een reeds van tonen van honing en tropisch fruit. Als de streng geselecteerde oogst verwerkt is wordt deze naar Zwaag getransporteerd. In Nederland worden de puntjes op de i gezet door de wijn te verrijken met Linde Honing, Propolis, biologische kruiden en andere ingrediënten. Uiteindelijk als de wijn klaar is bevat het de kenmerkende unieke Ambrosia kleur, geur en smaak.

Meer informatie
Merk Ambrosia
Inhoud 75 cl
Alcoholpercentage 12 %
Land Italië
Type wijn Wit
Smaak wijn Zoet
Type druif Diverse
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ambrosia Wit
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.