Ackerman Chinon

75 cl

Ackerman Chinon

75 cl
Share:

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,95
  • Vanaf 6 voor € 8,50 per stuk
Op werkdagen voor 17:00 besteld is morgen in huis!
Let op: getoonde prijzen zijn inclusief accijns. Bij verzendingen buiten Nederland zullen de accijnstarieven van dat land worden getoond.
Type Rood
Inhoud 75 cl
Alcohol % 13 %
Type Druif Cabernet Franc
Smaak Krachtig, Overige
Wijnhuis Ackerman
Op werkdagen besteld vóór 17:00 uur = volgende dag in huis. Betaal met Paypal, Ideal of Creditcard om zeker te zijn dat uw betaling tijdig binnen is. De aller grootste zorg én beste inpak methodes passen wij toe om uw artikelen veilig en snel te verzenden.

 

Een persoonlijke boodschap of kaartje aan uw product toevoegen is mogelijk. Deze optie kunt u in de winkelwagen aanvinken, wanneer u deze optie aankruist kunt u in het vak opmerkingen de persoonlijke boodschap invoeren.

Details

Deze Franse rode wijn, gemaakt van de Cabernet Franc druif heeft een zachte verfijnde harmonieuze smaak. De aroma`s van hout en cerise maakt deze wijn rijk en vol. Kan goed gedronken worden bij onder andere  vlees, spijzen, oosterse gerechten en gevogelte. De perfecte serveer temperatuur is tussen de 8 - 11 graden.

Ackerman is gevestigd in Saint-Hilaire-Saint-Florent. Deze plaats licht aan de Loire in Frankrijk. in het wijnhuis zit een ondergronds gangenstelsel waar honderdduizenden flessen wijn. Deze flessen kunnen onder ideale omstandigheden het rijpingsproces ondergaan, omdat in deze gangen kalkhoudende grond licht, ook wel Tuffeau genoemd. De wijn is volgens een traditionele methode gemaakt, genaamd méthode traditionelle. Deze methode is in 1977 geïntroduceerd, bij deze methode gaat het erom dat als de wijn is uitgegist, deze vier tot 5 maanden op de droesem, een lie, moet rijpen.  Op de bodem van de wijnvaten hebben de gisten geen tot nauwelijks zuurstof, hierdoor ondergaat het wijn een nieuw gistingsproces, met als gevolg dat de wijn meer smaak zal krijgen.

In 1811 begon Jean-Baptiste Ackerman in Saumur met het maken van mousserende wijnen volgens de méthode tradiotionelle. Na ruim veertig jaar was hij nog steeds de enige die op deze manier zijn wijnen produceert. Nadat hij de vrouw van zijn leven had ontmoet is de geboorte van het wijnhuis Ackerman-Laurance ontstaan. Niet veel later gingen ze samenwerken met Remy Pannier en De Neuville. Tegenwoordig behoort het wijnhuis tot een van de Loire Vallei wijncoöperaties. Die samen werken om de wijnen van de Loire tot een groot succes te maken.