Absolut Andy Warhol Edition

€ 23,95

Direct leverbaar !

De Absolut Andy Warhol Edition transformeert de originele fles in een creatie van Andy Warhol. Het Absolut schilderij van Andy Warhol zit nu op de fles.In 1986 was Andy Warhol de eerste artitest die een origineel kunstwerk maakte voor Absolut met de tekst ''I love the bottle, I want to do something''. Sindsdien heeft Absolut samen gewerkt met duizenden creatieve artiesten, waaronder Keith Haring, Damien Hirst en meer recentelijke Spike Jonze, Swedish House Mafia en Lady Gaga.

De Warhol editie is originele wodka in een beperke oplage verkrijgbaar dat was ontwikkeld samen met de Andy Warhol Foundation voor Visual Arts. Deze limited edition heeft wereldwijd ongeveer 4 miljoen exemplaren. Een deel van deze opbrengst zal geschonken worden aan deze Foundation, waaruit de hedendaagse kunts ondersteund zal worden. De Foundation is een non profit organisatie en is één van de belangrijkste leveranciers van de hedendaagse kunst.

Deze limited editie heeft zwart met blauw en roze en gele kleuren en heeft dan ook een flink aantal nieuwe cocktails weten toe te voegen.  Een paar voorbeelden: Factory Cola, It Girl, Red Dollar Holiday Punch, Warhol Orange, Blue and Blue, Peaches en nog veel meer!

Geschiedenis:

Absolut Vodka is een merk van wodka dat is geproduceerd in de buurt van Áhus, Skane, dat ligt in het zuiden van Zweden. Absolut werd lang geleden overgekocht en is tot op het heden in handen van de Franse groep Perrnod Richard. Zij kochtten het bedrijf in 2008 voor een ruim bedrag van € 5630000000,- over van de Zweedse staat, dat achteraf een hele dure maar een goede investering bleek te zijn. Absolut is ''absoluut'' een zeer sterke en succesvol merk in de alcoholische wereld en heeft enkel Bacardi en Smirnoff voor zich te dulden in de top 3 grootste merken van de wereld. Naar aanleiding van de snelle en succesvolle ontwikkeling die het merk Absolut heeft doorstaan worden er tot op het heden producten van dit merk verkocht in bijna 130 landen

Het merk Absolut werd opgericht in 1879 door Lars Olsson Smith en wordt geproduceerd in Áhus, een plaats in Zweden. Smith introduceerde in 1877 het zogeheten ''fractionele destillatie'' en door deze methode was het mogelijk om drank te produceren zonder foezels alcohol. Dit gebeurde toentertijd nog onder de naam ''Tiodubbelt Renadt brännvin'', brännvin betekend letterlijk brandwijn en staat dus analoog aan het Duitse ''Branntwein''. De term wordt ook gebruik in het Noors, Deens en Ijslands! Wodka werd niet gebruikt voor de Zweedse likeur tot 1958, met de aardappel-gebaseerde Explorer Vodka. Toen de naam uiteindelijk werd veranderd in ''Absolut Rent brännvinn'' oftewel ''Absolutely Pure Vodka'' door Smith kwam het product veel beter tot zijn recht en was dit misschien wel het begin van het echte succes.

Smith daagde de stad met de beste Stockholm likeur marketing monopolie uit met zijn wodka. Hij verkocht zijn produchten tegen een lagere prijs dan het product van de monopolie, net buiten de stadsgrens. Smith bood zelfs gratis boottochten naar de distilleerderij en door deze slim bedachte en tegelijkertijd een riskante gedachte van marketing maakte Smith een fortuin! In 1917 werd de alcoholindustrie in Zweden gemonopoliseerd door de Zweedse overheid. Vodka werd vanaf dat moment internationaal verkocht onder de naam ''Absolut Rent Brännvin''. De naam veranderde met tussenpozen, Renat brännvin of Absolut Rent brännvin. In het jaar 1979 werd de de naam voor de laatste keer veranderd en dit is ook de naam waarmee de wodka zijn hoogste piek heeft gehaald! Vanaf nu ging de drank door het leven met een krachtige naam ''Absolut'', tevens werd na de naamsverandering direct de bovenste prijsklasse geïntroduceerd. 

Het begin van ''Absolut Vodka''

Absolut Vodka werd officieel ingevoerd op de wereldwijde markt in 1979. Sinds de lancering van Absolut is het merk fors gestegen van 90.000 liter tot 96,6 miljoen liter in 2008. Ondertussen is Absolut Vodka uitgegroeid tot de grootste internationale geest die beschikbaar is in bijna 130 landen. De wodka wordt gemaakt van wintertarwe, en per jaar wordt er ongeveer 80.000 ton tarwe gebruikt voor het produceren van Absolut Vodka. En voor de mensen die houden van een rekensommetje: er gaat iets meer dan een kilogram graan in elke liter fles. 

Sommige edities van de Absolut hebben goed gepresteerd op internationale beoordelings-contesten. Zo werden de kurant en peren bekroond met een 96-100 score door de beoordelaars van het Wine Enthusiast. En volgens de beoordelaars van Proof66, een professionele organisatie die dranken nauwkeurig beoordeeld, is de Absolut Citron uitgeroepen tot een van de 10 beste wodka's wereldwijd. 

Absolut Vodka werd in de loop van de jaren zo populair dat de wereldbekende artiest Lenny Kravitz het klassieke nummer ''Breathe'' heeft geschreven ter inspiratie van de Wodka. Ook de zeer succesvolle artiesten Wisin & Yandel, Nikko Patrelakis, Jazzanova, Ashley Beedle en Little Louie Vega hebben enkele nummers geschreven die gebaseerd zijn op de wodka fles. Uiteraard is dit een zeer goede vorm van marketing voor het merk geweest en steeg de verkoop van de flessen Vodka met een fors percentage!

Meer informatie
Merk Absolut
Inhoud 70 cl
Alcoholpercentage 40 %
Land Zweden
Smaak Neutraal
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.