Absinthe Duplais Verte

€ 43,95

Direct leverbaar !

Een rijke en romige absinth met hints van steranijs die een mooie balans heeft gevonden tussen zoetigheid, aardse smaken en scherpe tonen. De prachtige, ondoorzichtige goudgroene kleur met een dikke textuur is typerend voor een klassieke absinth. Ruwe, intense aroma’s van anijs, munt, absinth en venkel.

De fles is tevens zeer mooi vormgegeven met prachtige tekeningen op de matzwarte kleur. Een heerlijke smaken, watertandend lekkere aroma’s en een uniek vormgegeven fles, super!

Geschiedenis van de absint

Henri-Louis Pernod een likeur stoker stichtte in 1798 een absintdistilleerdij. In1805 is Absint voor het eerst commercieel geproduceerd door Henri-Louis Pernod. Het recept die hij al eerder gekocht had kwam van de Franse arts Ordinaire. Hoewel de drank van oorsprong een volksdran is, werd absint in de 19e eeuw vooral populair onder de kunstenaars. De kunstenaars gaven absint ook de bijnaam ‘’de groene fee’’.de fee was voor hen een belangrijke bron voor inspiratie. Deze veronderstelling heeft ook te maken met de bijdrage van de mythe van de effecten van absint. Ondanks dat zou Vincent ban Gogh er zijn gele periode aan te danken hebben.
Er zijn zelfs beroemde mensen die ´´absintdrinkers’’ worden genoemd, dit zijn onder andere Charles Baudelaire, Guy de Maupassant en de Amerikaanse rockster Marilyn Manson. De laatst genoemde heeft zelfs zijn eigen absint gemaakt genaamd ´´Mansinthe´´, hoewel deze huidige niet te vergelijken zijn met de oorspronkelijke drankjes.

In de 20e eeuw werd het drankje zelfs in een aantal Europese landen zelfs verboden. Dit kwam doordat je zou gaan hallucineren van een bestanddeel thujon wat in Absint is vermengd. Aanleiding van dit verbod was dat er een tragisch geval was gebeurd in Zwitserland. Een man die alcoholverslaafd was en op een avond 2 glaasjes Absint had gedronken en vervolgens zijn gezin vermoordde.

Meer informatie
Merk Duplais Verte
Inhoud 50 cl
Alcoholpercentage 68 %
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.